Fortsätt till huvudinnehåll

En osalig ande

Nu har jag Internet... Så passar på att skriva lite från poolen. Innan ni blir för avis så är det lite havlmolnigt och jag är insvept i en handduk för att inte frysa :-) Men ingen snö i alla fall och tårna luftas i flipisar. Vi är nu nere vid kusten i Aquba och ska stanna här till söndagmorgon. Då reser vi vidare mot Petra och Döda havet. Fast vi har redan fått se och uppleva jättemycket intressant och spännande så skönt med lite lugn nu.

So far är allt på topp även om det ösregnade i Amman som är huvudstaden och där vi tillbringade de första två dagarna. Hotellet helt okej men gymmet... Eee det stod så fint på hemsidan och i deras hotellpärm att besök gärna vårt fina gym på översta våningen med scenic vy över huvudstaden och de senaste utrustningen. När jag vandrade runt för att hitta det där gymmet så fanns det knappt ytterväggar... Frågade i receptionen och kille svarade generat maybe open in 2 months...

På detta hotellet finns ett gym så imorgon I am there. Stegräknaren hänger om halsen och jag kämpar som en galning för att få ihopa steg. Maken har döpt mig till gruppens osaliga ande för jag steppar rundor. Så fort bussen stannar så ska det stegas och under sightseeingen när de andra står stilla eller sitter jagar jag steg. Och fast vi varit ute i flera timmar så sitter vi ju mycket på bussen också. Så jag snittar ca 4000-5000 steg men jag gör så gott jag kan eftersom jag kan inte styra programmet. Nu tom frågar de andra resenärerna hur många steg vi fått ihopa :-)

Och jodå det går bra med Itrimmandet också. Till frukost, lunch och mellis är det shakes och bars som gäller. Och på kvällen äter jag lite sallad och ris från buffen eller vad som nu serveras. Och medan de andra fyller tallrik eller tallrik och äter efterrätter så håller jag mig till mitt te och vatten. Fungerar alldeles utmärkt även om jag fått en del frågor och undrade blickar. Men lite tufft var det igår...

Typ nästa två timmar försent anlände vi till hotellet efter 6 timmars bussfärd. Hungrig och trött. Joho då är ju detta hotellets specialite att servera nybakta, varma, tefatsstora chocklad cookies. Den doften i receptionen och allas smackande höllt på att driva mig till vansinne!!! Men jag klarade och jag ska klara det för this is for life!!!

Nä nu dök solen upp så lite får man pressa lite. Hoppas ni har det bra där hemma och fortsätt gärna kika in på bloggen så skriver jag så fort jag kan. Kram på er!

Kommentarer

 1. Underbart att få lite liv från dig! Här är det ena stunden snöoväder till nästa stund så känns det nästan som vår i luften! Njut av solen och bra kämpat med mat å jagandet av steg! You Go Girl! ;)

  Kram Rebeca

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Rebeca! Ditt hejande betyder mycket för mig. Hoppas allt går bra för dig där hemma!!! Kram

   Radera
 2. Vad ståndaktig du är med maten. Det är karaktär det.
  Återigen bevisar du att du FIXAR allt!!! / Kram M.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack världens bästa peppare!!! Kram

   Radera
 3. Du är grym!! Fantastiskt kämpande :=) KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jenny för allt ditt pepp!!!! Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…