Fortsätt till huvudinnehåll

Afternoon tea på Balmoral

Har du varit på afternoon tea någon gång? Ja kan jag svara nu för i torsdags vart det dags. Äntligen blev det av! Har varit nära många gånger men av någon anledningar har alltid något annat kommit emellan. Googlade lite snabbt på afternoon tea och Edinburgh och då dök Balmoral upp så vi bokade bord där då vi hade en ledig eftermiddag i torsdags mellan 12.00 och 18.30. Då klämde vi in te, shopping, sightseeing, pubbesök. Inte illa va?

Tydligen så bodde Tiger Woods på hotellet men han var ute och spelade golf så han drack inte te med oss... Jag kan verkligen rekommendera att testa men var beredd på att smörgåsarna är små med lite pålägg och sockermängden är avsevärd. Men som maken sa ska vi nu göra det så ska vi göra det ordentligt tom han drack te! Skrev ju lite snabbt om det från en pub men här kommer de utlovade bilderna.

Intressant också att smörgåsarna var godast samt den syrliga rabarbern medans det andra vart väldigt sött. Det hade jag inte reagerat på alls tidigare och ja nu har jag gjort det men inget jag kommer göra om. Helt enkelt för mycket socker och definitivt inte värt det fler gånger. Speciellt inte eftersom några timmar sedan fick jag sådan magknip och blev så gasig att jag knappt kunde vara med på kvällen... Nu dröjer det jäkligt länge innan något socker passerar dessa läpparna det är något som är säkert!

Dörrpojkarna hade antingen kostym eller kilt

Förväntansfull inför det som skulle komma

Ingången till tesalongen

Dagens meny

Låt the tea party begin

När kommer det?

Skål skål

Första omgången med 5 sorters smörgåsar på de två nedre tallrikarna

Inte så stora precis...

...men väldigt goda!

Översta fatet med Madeleines, rabarberkompott och någon typ av moussebit. Kompotten är i snapsglas så det var ju inte stora mumsbitar men sammanlagda mängden...

Syns knappt ju.

Väldigt fint vart det och värt varenda pund och kalori!

Två sorters scones - en vanlig och en med russin samt smör marmelad. Väldigt gott för de var varma men sött, sött, sött!

God smakrik marmelad som inte var kemisk utan the good stuff

Väldigt nöjd här för då är ju bara smörgåsarna i magenVår servitör kom sedan till sist med kak-kärran...

Där jag valde chokladkakan och en kokos-thingy...

...och maken detsamma plus turkisk delight med citron och ros-smak

Efteråt...

Ojojoj vad detta blev för mycket...

Fint tak i tesalongen

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…