Afternoon tea på Balmoral

Har du varit på afternoon tea någon gång? Ja kan jag svara nu för i torsdags vart det dags. Äntligen blev det av! Har varit nära många gånger men av någon anledningar har alltid något annat kommit emellan. Googlade lite snabbt på afternoon tea och Edinburgh och då dök Balmoral upp så vi bokade bord där då vi hade en ledig eftermiddag i torsdags mellan 12.00 och 18.30. Då klämde vi in te, shopping, sightseeing, pubbesök. Inte illa va?

Tydligen så bodde Tiger Woods på hotellet men han var ute och spelade golf så han drack inte te med oss... Jag kan verkligen rekommendera att testa men var beredd på att smörgåsarna är små med lite pålägg och sockermängden är avsevärd. Men som maken sa ska vi nu göra det så ska vi göra det ordentligt tom han drack te! Skrev ju lite snabbt om det från en pub men här kommer de utlovade bilderna.

Intressant också att smörgåsarna var godast samt den syrliga rabarbern medans det andra vart väldigt sött. Det hade jag inte reagerat på alls tidigare och ja nu har jag gjort det men inget jag kommer göra om. Helt enkelt för mycket socker och definitivt inte värt det fler gånger. Speciellt inte eftersom några timmar sedan fick jag sådan magknip och blev så gasig att jag knappt kunde vara med på kvällen... Nu dröjer det jäkligt länge innan något socker passerar dessa läpparna det är något som är säkert!

Dörrpojkarna hade antingen kostym eller kilt

Förväntansfull inför det som skulle komma

Ingången till tesalongen

Dagens meny

Låt the tea party begin

När kommer det?

Skål skål

Första omgången med 5 sorters smörgåsar på de två nedre tallrikarna

Inte så stora precis...

...men väldigt goda!

Översta fatet med Madeleines, rabarberkompott och någon typ av moussebit. Kompotten är i snapsglas så det var ju inte stora mumsbitar men sammanlagda mängden...

Syns knappt ju.

Väldigt fint vart det och värt varenda pund och kalori!

Två sorters scones - en vanlig och en med russin samt smör marmelad. Väldigt gott för de var varma men sött, sött, sött!

God smakrik marmelad som inte var kemisk utan the good stuff

Väldigt nöjd här för då är ju bara smörgåsarna i magenVår servitör kom sedan till sist med kak-kärran...

Där jag valde chokladkakan och en kokos-thingy...

...och maken detsamma plus turkisk delight med citron och ros-smak

Efteråt...

Ojojoj vad detta blev för mycket...

Fint tak i tesalongen

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass