Apropå mat

Idag tog jag bilen till jobb för jag skulle inom Coop på vägen hem. Behövde dels lite mat till vardags men också för att vi ska grilla med föräldrarna i helgen. Helgens meny blir: köttiga korvar, falsk potatissallad, blandad sallad, lite tillbehör, lakritspannacotta till efterrätt och frukt samt parmesanchips till snacks. Tänkte blogga mer om det de kommande dagarna dock.

Eftersom dagens kettlebellspass blev inställt (tydligen flera pass på Studio S i Hjärup som fick ställas in pga för få deltagare - inte så konstigt i dessa tider) så fick jag lite tid över. Tjoho matlådedags blev det då för jag hade köpt frysta torskfiler och grönsaker som jag planerat att fixa de kommande dagarna. Varför inte idag så har jag lunchlådor imorgon och på fredag tänkte denna då? Sagt och gjort.

På med ugnen, släng ner torskfilerna i en ugnsform på med lite spännande krydda, hacka lite olika grönsaker och ner med dem i en braspanna - tjoff in i ugnen. Tog inte många minuter och sedan fixar det ju sig själv under tiden. Dock kom jag på efter ett tag att hur länge ska torsk vara i ugnen? Har liksom aldrig tillagat det tidigare... Fick ringa mamsen som är kokerska - direkta hot linen :-) Okej 5 minuter till sedan vart det klart!

Dock krympte de där filerna så det bidde inte tillräckligt till grönsakerna. Så jag får göra en ny omgång imorgon. Bra där att jag tog tre påsar idag för de var på extrapris. Känner mig så ekonomisk :-) Men 3 portioner blev det med torsk, chipotlesås och blandad sallad som behövs ätas upp så lunch är safe torsdag, fredag och lördag. Grönsakerna ligger i frysen i portionspåsar så kan jag bara matcha dem med torsken imorgonkväll. Voila kvällens aktivitet i köket!

Ordning och reda i denna kylen numera med de nya vanorna...

Torsk och en kryddpåse från skafferiet som såg spännande ut. Blev väldigt gott men starkt :-)

Grönsaker i mängd dock hamnade inte alla i pannan för det fylldes på snabbt. 

In i ugnen! 

Under tiden fixa kvällens middag som blev kyckling med blandad sallad. Plus börja förbereda lunchlådor. 

Chipotlesås - så gott och med en kick! 

Färdiga resultatet! 

Lunch till torsdag och fredag plus blåbär till mellis imorgon. Nöjd! 

Kommentarer

 1. Jag är så imponerad så..... Duktiga DU!!!
  Ser framemot helgens recept. / Kram M.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag börjar få kläm på den häringa hobbyn nu :-) Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass