Dagens fråga!

Igår på gruppträffen hos Itrim Lund så fick vi även en övning. Som vanligt när vi får dessa övningarna så låser sig nästan min hjärna. Läser igenom men läser ändå inte riktigt. Ungefär som när jag ställs inför en matematisk ekvation - helt plötsligt blir det latin och jag stänger ner :-) Men har lärt mig att i de flesta fall är dessa övningar till för just en sådan som mig dvs jag behöver reflektera och faktiskt ta tiden att "lösa ekvationen".

Övningen handlade om att dela upp sitt mål i delmål - något som jag lärt mig den hårda vägen är otroligt nyttigt och i stort sett nödvändigt om man ska lyckas. Fyra cirklar där man skulle bryta ner sitt mål - idag, 1 mån, 6 mån och 1 år. Tidigare hade jag enkelt fyllt i 1 år dvs det stora målet men jag hade inte kunnat bryta ner det i delmål. Igår blev det faktiskt tvärtom och med en gång oerhört användbart. Me like!

Den röda tråden för mig för att lyckas nå och uppehålla min utvalda idealvikt på 70 kilo är KOSTEN! Det är den viktigaste punkten idag, om en månad, om sex månader och om ett år. Ja för livet. Så det skrev jag i varje cirkeln men i olika varianter. Igår (dvs idag-cirkeln) blev göra rätt val när maken och jag skulle intag middagen på O'Learys. Som alltid sugen på pommes, nachos, bröd, hamburgare med ost. Hade valt innan vad jag skulle äta och stärkt ifrån gruppträffen och övningen gjorde jag rätt val med grillad kyckling och grönsaker.

I en månaders-cirkeln fyllde jag igår i sköta maten och fokusera på bra matval, om 6 månader - stick with the program och behåll kostfokusen och i sista cirkeln om 1 år blev det att kosten är mitt första intresse för att leva hälsosamt. Denna övning kan man ju ta fram då och då för att förnya och påminna sig själv. Lärdomen och det jag vill hålla färskt i minnet är - vad kan jag göra för val idag för att nå/upprätthålla mitt mål om 1 år? Dvs varje dag räknas och jag ska bara fokusera på vad för utmaningar och val jag har idag och inte oroar mig för vad som kommer imorgon eller om en månad.

Ta för vana att helt enkelt ställa dagens fråga - vad kan jag göra idag för att nå mitt mål?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass