En nanosekund ifrån största glassen!

Den aktiva semestern för the Jensens fortsätter och idag var det dags för Kullaberg. Maken bestämde dagens program och valde grottvandring. Vi har pratat om det tidigare men som vanligt har frugans kropp satt stopp :-( Men inte nu längre så idag vart det dags! Första stoppet blev dock lunch på Saluhallen i Höganäs så varmt rekommenderats utav kollegan Louise (min matguru :-) ).

Och vilket ställe!!! Tyvärr hade vi inte så mycket tid för vi hade bokat grottvandringen kl 15 men en jättegod lunch fick vi. Mumsig salladsbuffe med underbart surdegsbröd och vispat smör. Till huvudrätt souvlaki som vart väldigt gott. På det kaffe/te och lite melon allt till priset 139 kronor per person. Inte illa. Så vi har redan bestämt att hit ska vi åka på roadtrip fler gånger och då även ge oss tid inne i Saluhallen!!!

Men in i Lill-Bettan och vidare mot Kullaberg. Lite nervös var jag allt framför allt för grottorna för det är ännu en sak som inte är mitt element. Hmm många icke-element i dennas liv... Men grottorna var definitivt inte bekymret utan snarare falsk reklam. Turen borde heta "utmanadigsjälvochklättranerförstupetochuppförbergetigen". För jisses detta var en utmaning utan dess like och hade absolut inte varit aktuell för mig för ens 6 månader sedan.

Men idag var jag grym och maken sa efteråt att han var väldigt imponerad utav hur smidig, stark och rörlig jag var. Vid ett tillfälle när det stupade rakt ner och vi skulle skutta lite käckt över de hala stenarna så hade detta varit ett tillfälle då jag tidigare hade tvärvägrat. Jag hade struntat fullständigt om jag hade fått leva resten av mitt liv på den där klippan för jag hade inte rört mig! Pirrigt i magen men jag gjorde det och utan problem. Dock tack vare all träning och viktminskning för bara att flytta på benen hade varit svårt med de större låren som tidigare satt på denna kropp.

När väl bergsklättringen var över så lämnade guiderna oss lämpligt nog vid glasskiosken... Maken och jag satte oss på en bänk och pustade lite. Mitt linne vart helt dyngsurt utav svett och jag är glad jag hade keps på mig för det var jättevarmt att klättra som en liten bergsget. Men ni kan tror att adrenalinet rusade runt i kroppen efter äventyret och när jag väl kunde slappna av. Blev helt darrig och jag var en nanonsekund ifrån att köpa största glassen där fanns för att "fira/unna/trösta/lugna" mig själv.

Hade tom börsen i handen och på väg att resa mig när jag insåg att nej det skulle inte vara värt det. Vad som skulle vara värt det var att känna känslan, låta det storma, ta ett par djupa andetag och sedan bara känna STOLTHET!!! Jag gjorde det och jag är fasiken grym så det så!!! Maken och jag lämnade frestelserna snabbt som tusan och gick emot bilen planerandes kommande utmaning. För jag har förlorat för många år har genom att sitta hemma på soffan och äta eller vara rädd för saker.

No more jag ska leva livet till fullo!!! Såsom nästa år ska jag fira mig ner för berget i Kullaberg (japp ni läste rätt) och vi har redan bestämt att om allt klaffar ska vi cykla runt vingårdarna i Frankrike nästa sommar. Måste bara härda rumpan duktigt på sadeln först... Men först ska jag ju till Skottland och tampas med Loch Ness. Imorgon reser vi mot äventyret så nästa gång vi hörs är det från whiskeys land :-)

Mumsig lunch i härlig miljö

Coolt med köket mitt i! 

En del av salladsbuffen 

Godaste brödet som man även kunde köpa med hem - next time! 

Ser ni mig? 

Mums och välbehövligt innan man leker bergsget 

I nedre plan finns en mysig saluhall som vi tyvärr inte hann med plus inte lönt att shoppa när vi åker bort imorgon. 


Kullaberg och jag laddar för grottorna...

...där nere någonstans... 

Vi började klättring ner Där uppe togs första bilden... 

På de klipporna bakom har denna klättrat... 

More to come... 


En av de värsta klipporna avklarade men det fanns fler :-) 

GLASSSUGEN!!!!! 

Så här kan man ju också träna och bränna fett... 

Kommentarer

 1. Du är helt makalös! :) Så imponerad! Ha det underbart i Skottland! Stor Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är jag Jenny :-) Tack så mycket! Kram!

   Radera
 2. Vilken underbar känsla! Grattis!

  Du är varmt välkommen att komma och "härda rumpa" på spinningcykeln med mig :-)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAAA verkligen - det får jag nog göra Suz!!! Kram!

   Radera
 3. Härliga upplevelser ni tar er för. Ha en trevlig semester i Skottland / Kram M.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass