Fortsätt till huvudinnehåll

Apropå mat

Idag tog jag bilen till jobb för jag skulle inom Coop på vägen hem. Behövde dels lite mat till vardags men också för att vi ska grilla med föräldrarna i helgen. Helgens meny blir: köttiga korvar, falsk potatissallad, blandad sallad, lite tillbehör, lakritspannacotta till efterrätt och frukt samt parmesanchips till snacks. Tänkte blogga mer om det de kommande dagarna dock.

Eftersom dagens kettlebellspass blev inställt (tydligen flera pass på Studio S i Hjärup som fick ställas in pga för få deltagare - inte så konstigt i dessa tider) så fick jag lite tid över. Tjoho matlådedags blev det då för jag hade köpt frysta torskfiler och grönsaker som jag planerat att fixa de kommande dagarna. Varför inte idag så har jag lunchlådor imorgon och på fredag tänkte denna då? Sagt och gjort.

På med ugnen, släng ner torskfilerna i en ugnsform på med lite spännande krydda, hacka lite olika grönsaker och ner med dem i en braspanna - tjoff in i ugnen. Tog inte många minuter och sedan fixar det ju sig själv under tiden. Dock kom jag på efter ett tag att hur länge ska torsk vara i ugnen? Har liksom aldrig tillagat det tidigare... Fick ringa mamsen som är kokerska - direkta hot linen :-) Okej 5 minuter till sedan vart det klart!

Dock krympte de där filerna så det bidde inte tillräckligt till grönsakerna. Så jag får göra en ny omgång imorgon. Bra där att jag tog tre påsar idag för de var på extrapris. Känner mig så ekonomisk :-) Men 3 portioner blev det med torsk, chipotlesås och blandad sallad som behövs ätas upp så lunch är safe torsdag, fredag och lördag. Grönsakerna ligger i frysen i portionspåsar så kan jag bara matcha dem med torsken imorgonkväll. Voila kvällens aktivitet i köket!

Ordning och reda i denna kylen numera med de nya vanorna...

Torsk och en kryddpåse från skafferiet som såg spännande ut. Blev väldigt gott men starkt :-)

Grönsaker i mängd dock hamnade inte alla i pannan för det fylldes på snabbt. 

In i ugnen! 

Under tiden fixa kvällens middag som blev kyckling med blandad sallad. Plus börja förbereda lunchlådor. 

Chipotlesås - så gott och med en kick! 

Färdiga resultatet! 

Lunch till torsdag och fredag plus blåbär till mellis imorgon. Nöjd! 

Kommentarer

 1. Jag är så imponerad så..... Duktiga DU!!!
  Ser framemot helgens recept. / Kram M.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag börjar få kläm på den häringa hobbyn nu :-) Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…