Fortsätt till huvudinnehåll

En nanosekund ifrån största glassen!

Den aktiva semestern för the Jensens fortsätter och idag var det dags för Kullaberg. Maken bestämde dagens program och valde grottvandring. Vi har pratat om det tidigare men som vanligt har frugans kropp satt stopp :-( Men inte nu längre så idag vart det dags! Första stoppet blev dock lunch på Saluhallen i Höganäs så varmt rekommenderats utav kollegan Louise (min matguru :-) ).

Och vilket ställe!!! Tyvärr hade vi inte så mycket tid för vi hade bokat grottvandringen kl 15 men en jättegod lunch fick vi. Mumsig salladsbuffe med underbart surdegsbröd och vispat smör. Till huvudrätt souvlaki som vart väldigt gott. På det kaffe/te och lite melon allt till priset 139 kronor per person. Inte illa. Så vi har redan bestämt att hit ska vi åka på roadtrip fler gånger och då även ge oss tid inne i Saluhallen!!!

Men in i Lill-Bettan och vidare mot Kullaberg. Lite nervös var jag allt framför allt för grottorna för det är ännu en sak som inte är mitt element. Hmm många icke-element i dennas liv... Men grottorna var definitivt inte bekymret utan snarare falsk reklam. Turen borde heta "utmanadigsjälvochklättranerförstupetochuppförbergetigen". För jisses detta var en utmaning utan dess like och hade absolut inte varit aktuell för mig för ens 6 månader sedan.

Men idag var jag grym och maken sa efteråt att han var väldigt imponerad utav hur smidig, stark och rörlig jag var. Vid ett tillfälle när det stupade rakt ner och vi skulle skutta lite käckt över de hala stenarna så hade detta varit ett tillfälle då jag tidigare hade tvärvägrat. Jag hade struntat fullständigt om jag hade fått leva resten av mitt liv på den där klippan för jag hade inte rört mig! Pirrigt i magen men jag gjorde det och utan problem. Dock tack vare all träning och viktminskning för bara att flytta på benen hade varit svårt med de större låren som tidigare satt på denna kropp.

När väl bergsklättringen var över så lämnade guiderna oss lämpligt nog vid glasskiosken... Maken och jag satte oss på en bänk och pustade lite. Mitt linne vart helt dyngsurt utav svett och jag är glad jag hade keps på mig för det var jättevarmt att klättra som en liten bergsget. Men ni kan tror att adrenalinet rusade runt i kroppen efter äventyret och när jag väl kunde slappna av. Blev helt darrig och jag var en nanonsekund ifrån att köpa största glassen där fanns för att "fira/unna/trösta/lugna" mig själv.

Hade tom börsen i handen och på väg att resa mig när jag insåg att nej det skulle inte vara värt det. Vad som skulle vara värt det var att känna känslan, låta det storma, ta ett par djupa andetag och sedan bara känna STOLTHET!!! Jag gjorde det och jag är fasiken grym så det så!!! Maken och jag lämnade frestelserna snabbt som tusan och gick emot bilen planerandes kommande utmaning. För jag har förlorat för många år har genom att sitta hemma på soffan och äta eller vara rädd för saker.

No more jag ska leva livet till fullo!!! Såsom nästa år ska jag fira mig ner för berget i Kullaberg (japp ni läste rätt) och vi har redan bestämt att om allt klaffar ska vi cykla runt vingårdarna i Frankrike nästa sommar. Måste bara härda rumpan duktigt på sadeln först... Men först ska jag ju till Skottland och tampas med Loch Ness. Imorgon reser vi mot äventyret så nästa gång vi hörs är det från whiskeys land :-)

Mumsig lunch i härlig miljö

Coolt med köket mitt i! 

En del av salladsbuffen 

Godaste brödet som man även kunde köpa med hem - next time! 

Ser ni mig? 

Mums och välbehövligt innan man leker bergsget 

I nedre plan finns en mysig saluhall som vi tyvärr inte hann med plus inte lönt att shoppa när vi åker bort imorgon. 


Kullaberg och jag laddar för grottorna...

...där nere någonstans... 

Vi började klättring ner Där uppe togs första bilden... 

På de klipporna bakom har denna klättrat... 

More to come... 


En av de värsta klipporna avklarade men det fanns fler :-) 

GLASSSUGEN!!!!! 

Så här kan man ju också träna och bränna fett... 

Kommentarer

 1. Du är helt makalös! :) Så imponerad! Ha det underbart i Skottland! Stor Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är jag Jenny :-) Tack så mycket! Kram!

   Radera
 2. Vilken underbar känsla! Grattis!

  Du är varmt välkommen att komma och "härda rumpa" på spinningcykeln med mig :-)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. JAAA verkligen - det får jag nog göra Suz!!! Kram!

   Radera
 3. Härliga upplevelser ni tar er för. Ha en trevlig semester i Skottland / Kram M.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…