Fortsätt till huvudinnehåll

Paddla frugan paddla!

Dagens semesterplan var något maken och jag pratat om länge men det har liksom aldrig blivit av. Framför allt för jag har inte känt mig bekväm med det hela. Vad då? Jo att paddla kanot! Bara att komma ner i en kanot från en brygga är skrämmande och då ska vi inte prata om att komma ur eller att sitta i en :-) Njae vatten är inte mitt element precis men man måste ju utmana sina nojor och bara köra på. Så idag var det dags för dagen P som i paddling.

Jag fixade åter igen picknick-lunch till oss. Det gäller ju att rensa ut kylskåpet för i övermorgon bär det ju av till Skottland. Plus att matlagning är min nya hobby och motivationen att veta vad jag får i mig är stor för att jag ska nå mina viktmål. Blev en jättemumsig lunch med sallad på sojabönor, majs, tomat, salladsmix, krämig fetaost. Toppat med rökt kalkon och ägg för mig och med pastrami, ölkorv, oliver och ägg till maken. Man tager vad man haver liksom :-) Till efterrätt vattenmelon till damen och melon/vindruvor samt keso till karln.

Ut till Lödde å för att hyra en kanot här: http://www.kanoting.se/. Nervöst men jag gjorde det!!! Kom i och ur utan några incidenter för jag är ju så smidig och rörlig :-) Har aldrig paddlat i mitt vuxna liv och tror jag typ har suttit i en kanot en gång i mitt liv som barn. Maken fick sitta bak och styra eftersom han är van. Medan jag bara behöver bry mig om att paddla och hålla koll på min åra. Lagom arbetsfördelning och tror mig 2 timmars paddling känns i armarna, rygg och skulder...

Speciellt eftersom mitt i fick vi paddla för livet då stora svärmar hästflugor attackerade oss. Jisses de kan nypas. Först var det maken som drabbades och när han började vifta och kanoten vingla så började jag bara skratta och då gick det ju inget vidare att paddla. Men när jag fick första nypet kan ni tror det gick undan... På vägen tillbaka och när vi skulle förbi samma ställe så sa maken - frugan bara paddla som du är en galärslav! Bra coachning kom vi fram till och ni kan tror att nu fick vi fart - undrar hur det blir med träningsvärken imorgon?

Lunchen nedpackad!

Jojomensan nu vart det dags! 

Och titta jag är i... 

Fina näckrosor överallt 

Skånska kossor och tittar ni noga så ser ni den lilla bruna kalven som dia på mamma ko 

Picknicken satt gött! 


Maken fick också vara med ju! 

Och sen måste slaven vila lite efter maten... 

Här var vi! 

Hem vart det motvind så tror mig jag fick jobba för det 

Och sista biten hade vi sällskap utav ett annat sött par... 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…