Fortsätt till huvudinnehåll

Från psykbryt till bästbryt!

Nästsista passet i Utmaningen i Lomma imorse och som vanligt håller vi till i brottarklubben. Först går instruktörerna igenom dagens övningar vilket idag var 5 styrkeövningar och sedan löpintervaller. Brukar bäva lite för den genomgången för jag hoppas varje gång att jag inte ska behöva modifiera något utan faktiskt vara med som vem som helst. Är väl därför jag tycker mina gympass är så kulig för jag kör helt och hållet från mig själv. Känner mig stark även om jag utmanar mig själv så samlar jag självförtroendepoängen där.

Fast åter till dagens pass. Som vanligt 24 reps av varje övning och sedan nästa. Första övningen var fällkniven (vilken jag gör med benen rakt upp i luften och möter med armar/handflator dvs jag låter överkroppen ligga kvar i marken för att skona svanskotan) - rulla runt gör rygglyft - rulla runt gör fällkniven. Andra övningen var smala armhävningar - okej det kan jag! So far so good men sen började det... Tredje övningar var i par - rygg mot rygg och gå ner i knäböj. Hmm kan gå om mina knä samarbetar. 

Fjärde övningen var sitt på rumpan mitt emot din partner och luta bakåt - lyft benen och lyft runt varandras ben.  Jaha här fick Jensen ett litet psykbryt för är det något jag inte kan är det just att sitta så på svansen. Gör så jäkla ont under tiden plus att jag får betala priset i dagar efter. Helt enkelt inte värt det. Men då är det himla svårt att jobba i par för vad ska den stackarn som är min partner göra under tiden? Kul - not :-( Femte övningen var ner på knä och res dig igen med ett kliv framåt och sen ner igen på knä. Mina knä pallar bara inte den belastningen.

Min fina vän Anna studsade fram till mig så vi kunde bilda par men jag fick säga tyvärr eftersom jag inte kan göra övningarna. Så jäkla tråkigt och man blir lite nere att ens reservdelskropp ställer till det. Eller snarare alla år jag misshandlade min kropp och idag får jag betala priset. Fast Anna vet ju så väl min resa och förstod. Men ändå trist :-( Dock kan jag ju välja två vägar här: 1) antingen ge upp helt och typ gå hem eller mesköra misströstande eller 2) anpassa, trycka bort dumma tankar och sedan köra järnet!

Okej kan inte påstå att jag de första fem minutrarna kom till 2:an utan jobbade sakta men säkert bort de negativa tankarna. Tuggade på i min hörna och gjorde övningar plus egna varianter så det blev: fällkniv - rygglyft, smala armhävningar, knäböj, rumplyft och plankan. Men sen gick mitt psykbryt över till ett bästbryt! Vi skulle köra löpintervaller längs lokalen på brottarmattan och ni ska veta att den suger i benen :-) Och det som är bra i den lokalen är att efter typ några metrar så vet du inte vem som är före/efter dig utan du kör bara i din egna bubbla. Jag kände mig stark och tänkte att nu jäklar ska jag ge allt vad jag kan!!!

På instruktör Elins signal så höjde/sänkte vi tempot dvs 30% utav din kapacitet (lätt jogg enligt mig), 70% (löpning enligt mig) och 100% (spring så jäkla snabbt du bara kan). Och herre jäklar vad denna bloggerskan kan springa. Tog i för kung och fosterland! Hade inte kunnat ge en gnutta till för jag körde slut på mig själv i dessa intervallerna. Fick upp pulsen i taket, blev lätt illamående men samtidigt njöt jag :-) Jag kan springa och jag är snabb så det så!

Efter intervallerna på nästa runda utav övningarna, sedan intervaller, styrka och avslutningsvis en massa intervaller till. Yikes vad jag svettades och när jag körde hem (och fortfarande) så är jag så himla nöjd med min insats. Nä jag kunde kanske inte köra exakt enligt schema men jag fick till ett sjutusan utav pass!!! Är också så himla tacksam till instruktörerna Annette, Elin och Kenneth för deras förståelse att jag får anpassa men framför allt för peppet man alltid får! Stort tack till er och jag önskar vi kan fortsätta med dessa söndagspass!!!

Godaste proteinbarsen beställer jag från Anna. Fick även duschkräm att prova. Tackar!

Kommentarer

  1. Sjukt bra Tina! Jag hoppade till lite när jag läste löpintervaller. Du gillar ju inte att springa... Jag bara väntar på den dag när du säger "jag gillar att springa" för jag är helt SÄKER på att den dagen kommer, det är bara en tidsfråga. :) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä ärligt Nellie löpning kommer aldrig bli en favorit men jag kan uthärda! Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…