Ta det lugnt!

En sak jag har reflekterat över i helgen på soffan, utöver hur öm jag är i rumpan efter allt sittande/halvliggande, är att nu är det dags att tagga ner lite. De sista veckorna har bara tempot ökat och det funkar inte. När jag t.ex. inte går och lägger mig i tid och får den sömn jag behöver (och jag behöver mycket) så funkar det inte. Eller när jag inte får tid till ro och eftertanke eller när det är fullt ös varje kväll med aktiviteter då dröjer det inte länge innan kosten tullas på... Och den där ytliga andningen sätter in, klumpen i magen och stressen att hinna med allt - örk!!!

Jag måste prioritera mig själv först och främst annars går det utför. Och jag vill inte må så utan väljer att lyssna på kroppen och bromsa i tid. Det har jag inte alltid gjort men numera så är detta prio 1 för mig. Jag väljer att prioritera mig själv och hur jag mår. Allt annat kan stå tillbaka. Så när jag känner att allt snurrar fortare då gäller det att sätta sig ner och börja prioritera. Vad är viktigt? Vad måste göras nu och vad kan vänta? Varför gör jag det? Vill jag verkligen det? Helt plötsligt känns det som jag har mer koll och kalendern har rensas ut. Jag kan helt enkelt andas igen och se klart.

Därför kommer vi t.ex. beställa mat till lördagens festligheter. Så kan jag välja att lägga min tid på att må bra och vara en god värdinna. Eller att matlagningskurs kan vänta tills nästa år. Plus att jag i helgen tog ett beslut som jag funderat på ett tag. Efter denna terminen så kommer jag som det ser ut nu lägga instruktörsrollen på hyllan ett tag. Anledningarna är att jag vill fokusera på min egna träning, inte vara bunden varje tisdagkväll och lördagsförmiddag och det tar en hel del tid för jag gör ju två nya pass varje vecka (är ju inte som tex LesMills där man kör samma i tre månader).

En annan sak som det har funderats över är hur långt jag har kommit. Var väldigt nyttigt för mig att titta på gamla och nya bilder. Jisses så stor jag var och kanske inte så konstigt om kroppen har en del krigsskador efter att ha burit runt på allt det. Jag menar t.ex. min hud har dragit ihop sig väl och om det finns lite häng på armar, mage och lår så är väl inte det så konstigt? Snarare tvärtom min kropp är ju fantastik! Jag är fantastisk som åstadkommit allt detta! Fnissade som en treåring när maken lyfte mig igår :-) Förstår ni att jag är så liten att min maken kan lyfta mig!?!

Jag fick helt enkelt lite perspektiv. Allt behöver inte åstadkommas på en dag, en vecka, en månad eller ett år. Det tar tid och det ska få ta tid. Jag har ju så mycket jag vill göra men allt behöver ju inte hända med en gång :-) Utan jag får helt enkelt bryta ner det i bitar och prioritera även här. Till exempel att ja jag vill testa yoga, jag vill spinna mer, jag har min kettlebellscertifiering, jag har Bulgarian bagsutbildningen upcoming, Lommautmaningen och tabataträningen, jag vill träna mer rörlighet och styrketräning, jag vill forma om min kropp, jag vill gå ner i vikt och fettprocent, jag har mina instruktörspass...

Okej Jensen vad vill/måste göras nu och hur kan du prioritera? Okej den 18-19/10 åker du till Motala och går utbildningen i Bulgarian Bags och den 16-17/11 är det certifieringen. Dessa går inte att flytta på och jag vill genomföra dem. Då är dessa tillsammans med instruktörsrollen just nu prio 1. Lommautmaningen är det 4 ggr kvar på så det är 4 söndagar och jag gillar verkligen träningen. It stays! Det som kan vänta är yoga och spinning. Det kan jag göra efter allt detta för det är ju inte som det kommer att försvinna från jordens yta precis...

Precis som att jag tänker ta det lugn med certiferingen. Jag gör det jag kan och jag är ju i 100 gr better shape än jag var på första kettlebellshelgen för ett år sedan. Det går som det går och jag kommer göra mitt allra bästa. Men ingen stress utan mer go with the flow. Dock inte för mycket med det flow för kosten måste skötas samt jag måste öva lite mer :-) Puh nu kan jag andas igen! Jag har en plan, beslut som jag tänkt ett tag är fattade och framför allt jag är lugn och på banan igen! Good stuff!!!

PS! Känns som jag skriver denna typ av inlägg en gång i kvartalet... Hmm attention span lika med...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass