9 månader - nästan som en bebis!

Imorse var jag på 9 månaders utvärdering med coach Therese på Itrim. Som gruppträffskompisen Åsa uttryckte sig i måndags - det är ju som en hel bebis :-) Fast istället för att få en har jag loosat "graviditetskilona"... Och ja 9 månader är ju rätt lång tid men ändå inte på något sätt fast januari känns väldigt avlägset nu. Snart januari igen ju men det väntar vi lite med va?

Jag har ju dokumenterat min start, 3 månader och 6 månader här i bloggen så då är det väl only far att också ta en 9 månaders utvärdering. Och det var väldigt nyttigt för mig att gå igenom in dagbok/bloggen för man glömmer så fort. Visserligen både bra och dåligt men reflektion är nyttigt och ger lite perspektiv. Att nej jag har inte nått mitt mål på 70 kilo men yikes vad mycket annat som har hänt. Jag är ju jäkligt grym faktiskt :-)

Så vad har hänt de senaste 3 månaderna egentligen? Himla mycket och här kommer en lång lista på saker som jag gjort/förbättrat/reflekterat över/you name it:
 • Har haft min mest aktivaste semester någonsin med Skottlandsresa, vandringar och cykelturer till höger och vänster med maken, paddling, och tom grottvandring.
 • För första gången i mitt liv (vad jag känner till) så hade jag samma vikt innan och efter en semester!
 • Jag har sedan jag kom tillbaka till jobb efter semestern pendlat med cykel. Det blir ca 1,5 mil per dag på cykeln och det är så himla skönt. Plus att mina ben formas om och blir starkare samt flåset får jobba lite.
 • Jag har blivit certifierad i TRX och i Trigger Point Therapy
 • Jag har blivit lite spinning-biten och bland annat genomfört mitt livs första spinningpass helt enligt instruktören.  
 • Byxor som satt som en smäck tidigare fladdrar och jeans som tidigare var tajtig är numera sköna som mjukisbyxor
 • Jag har skaffat mig nya frukostvanor och hittat rätt i kostdjungeln
 • Jag har min studentring på min hand igen...
 • Jag har kommit fram till lite saker på jobbet och det som rör mitt professionella yrkesliv - skönt!
 • Jag jobbar med att tänka positivt genom "Dagens må bra" inlägg i bloggen. Svårt i början men det händer ju jättemycket under en dag som är good stuff!
 • Jag har fortsatt med 100% närvaro på Itrim gruppträffarna och det är en stor prioritering för mig som får mig att må bra och jobba med mig själv i rätt riktning.
 • 10 000 steg per dag har jag uppnått väldigt många dagar under denna period. Vissa dagar mindre mellan 5000 - 8000 framförallt pga mitt tejpningsäventyr och vissa dagar typ 1000-2000 (2 stycken under hela perioden)!
 • Tagit itu med min vänsterhäl om än en skräckinledning :-(
 • Har "blivit bättre" på att laga mat och testar recept till höger och vänster - hallå rulader till ett kompani säger jag bara!
 • Upptäckten att mat är verkligen gott!
 • Tränar för fullt och eftersom jag fyller i allt i Funbeat så har jag alla stats och de senaste 3 månaderna (4 juli - 2 okt) är det 2 dagar där jag inte tränat och/eller cyklat och/eller jagat steg. De andra dagarna har det tränats allt möjligt, cyklat eller stegräknats - shot vad jag har varit flitig tänkte jag där...
 • Jag är tillbaka i gymmet med tyngre styrketräning och har hittat kulig träning i Lomma
 • Varje dag är inte peachy och vissa dagar har det blivit lite mycket mat tex bröd... Men jag ger inte upp! Läs är: http://www.butterflytina.com/2013/08/misstrostade-lite.html och här: http:://www.butterflytina.com/2013/09/javla-sug.html
 • Även om vikten pendlar mellan 74-76 kilo så är det mycket som händer med min kropp. Jag har tex upptäckt mina knäskålar, cyklingen har format om mina ben (mycket mer slimmade och tajta) och rumpa, midjan/magen mer tränad, nyckelbenen och axlar mer framträdande, ryggen starkare och en massa andra ändringar som syns tydligare när jag är naken (nej så kul ska vi inte ha det är) än med kläder på såsom i bilderna nedan. Plus andra reflektioner över kroppen hittas här.
 • Fast framför allt jobbar jag med den där knoppen och har gjort en del upptäckter som du bl.a. hittar här : http://www.butterflytina.com/2013/07/jag-ar-viktig.htmlhttp://www.butterflytina.com/2013/08/se-det-som-ett-foretag.html och http://www.butterflytina.com/2013/08/tankar.html
 • Har klarat av att äta lite socker vid vissa väl valda tillfälle och lyckats att inte trilla in i en sockerkarusell. Dock mår min kropp verkligen inte bra utav det och jag måste vara oerhört observant att jag inte triggar igång suget!
 • Jag har varit frisk som en nötkärna hela tiden och jag mår strålande tom bättre och bättre för varje dag :-)
 • Bottenotering för vikten under denna period var 73,3 kilo den 14/8 men dagens resultat är: 74,7 kilo dvs nästan exakt som vid 6 månaders. Men just nu känns de andra siffrorna lite otillförlitliga. Ena veckan ligger jag på en fettprocent på 27% för att nästa ligga på 29%. Likaså muskelmassan är ena veckan 51 kilo för att nästa vara 54 kilo. Fast vikten ligger stilla. Tror det är mycket som händer i kroppen nu. Därför är det tålamod som gäller och att fokusera på alla annat bra som händer. Till exempel mitt midjemått är idag 80 cm dvs jag fick grön markering i diagrammet hos Itrim. Och räknas nu till hälsosamt midjemått vilket har varit ett av mina delmål sedan starten 2008!!!
Vid starten den 3 januari i år

Vid 3 månaders utvärderingen

Vid 6 månaders utvärderingen

Bilder från igår dvs vid 9 månaders utvärderingen. Så svårt att se någon skillnad från 6 månader. Jag tycker tom rumpan ser större ut här...

Men i en annan outfit så är det skillnad (jo tar bilder i underkläder men som sagt så kul ska vi inte ha det här...). Kommer fotas i denna outfiten hädanefter så det är lättare att se - framför allt för mig i verkliga livet. Största skillnaden är faktiskt benen och rumpan dvs att det "krymper uppåt" på benen och rumpan blivit plattare uppe vid ryggen och mer välformad mot benen. Fast fluffigare på mitten :-) Det är liksom som allt lever sitt eget liv och ena dagen sjunker det in på ett ställe för att puta ut på ett annat :-)

De senaste 3 månadernas statistik från FunBeat där gång, kettlebells, cykling och tabatapassen dominerar :-)

Nu fortsätter jag med detta projektet och håller fanan högt. Efter den perioden så vill jag verkligen nå mitt viktmål att ligga under 70 kilo dvs istället för att vågpendla kring 75 kilo så vill jag hålla den kring 70. Framförallt för att kunna göra mer med kroppen då mina lår och rumpa kan ställa till det i vissa övningar. Men en sak i taget och nu är jag överlycklig att ha kommit så här långt!!! Är så jäkla stolt och nöjd för jag har verkligen gjort allt i min makt att förändra mitt liv från en 117 kilo deppig, sur sockerjunkie som aldrig rörde sig till en aktiv, hälsosam och sprudlande glad inifrån och ut kvinna i sina bästa år!!! HEJA MIG!!!

Sommaren 2007 (lite dålig kvalite men I think you get the picture...)

Sommaren 2013 - yrvaken en söndagsmorgon på väg på cykel till Lomma för träning...

Obs! När en text är i fet stil så är det en klickbar länk till ett annat inlägg som handlar om det ämnet så klickar där vetja!

Kommentarer

 1. BRA jobbat!!! Fan vad duktig du är!!!

  stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket Christina!!! Kram!

   Radera
 2. Bra Jobbat Tina :-) Du är en förbild för ALLA kvinnor!!
  Kram Sussie Meurk

  SvaraRadera
 3. Ing-Marie Bengtsson3 oktober 2013 kl. 17:46

  Du är inte bara snygg... du är grym också!! Riktigt, jävla grym - på ren skär svenska!!! Bläddrar upp och ner mellan bilderna och just nu rinner tårarna nerför mina kinder! Lyckotårar för att du är såååå himla bra! Nej, förresten. Du är BÄST!! <3

  SvaraRadera
 4. Duktig och snygg du är. Jag är så avis....Har inte varit på ngt gym på 5 månader. Jag skäms! / Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Margaretha - det ska du väl inte skämmas för!!! Tänk om och heja dig!!! Kram!

   Radera
 5. Du är min idol även om jag aldrig varit i din situation. Jag imponeras av din mentala styrka och förmågan att se sanningen i vitögat. Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass