Oktoberfest vart det ju!

Igår hade vi ju lite gäster och kvällen var inspirerad utav Oktoberfest för det är ju ändå den månaden. Och de flesta tycker ju ändå om korv och öl :-) Vi gjorde det väldans enkelt för oss och beställde i princip allt ifrån Korvhuset i Lund. Helt ärligt hade nog ingredienserna kostar minst lika mycket om inte mer i affären och då hade jag fått laga allt från scratch. Och speciellt när Korvhuset håller en sådan hög kvalité på sin mat. Vad säger ni t.ex. om korv från Halland med 99% kött... Plus outstanding service och hjälp får man utav personalen!!!

Fast lärdom till nästa gång vilket är om 2 veckor är beställ mindre mat :-) Igår bjöds det på 5 olika korvar som maken grillat, potatissallad, potatismos, korvbröd, karamelliserad lök, räksallad, cole slaw, surkål, lingonsylt, syltlök, bostongurka, rostad lök, ketchup, olika senaper och jag tror det var allt :-) Fast gästerna var duktiga på att äta kommer vi nog äta korv till nästa Oktoberfest känns det som... Och då skickade vi ändå med doggy bags till gästerna.

Till efterätt så blev den den klassiska Äpplemarängtårtan med vaniljsås som jag tror är Lundatypisk. Jag hade beställt, betalt och hämtat den alldeles själv från Ramklints. Plus att jag packade upp den och dukade fram. Vilken insats eller hur? Jaja man kan inte alltid vara mästerkock och denna gången prioriterade jag min träning och att få ner stressnivån. Tror inte gästerna misstyckte :-) Även denna passade herrskapet men jag rörde inte en smula. Heja mig och resterna såg jag till att packa ner jäkligt snabbt och skicka med gästerna. Problem solved och inga frestelser kvar i huset. 

Som utlovat börjat jag med en bild på mina nya byxor - sorry för sudd. Jättesköna och mysiga fast man ser klädd ut. Köpte dem på Krizi men märket är Bitte Kai Rand

Bidde också en skjorta med lite bling till. Ett märke som heter Moxy. Kan inget om sådant här det vill säga märke och så men den vart fin och skön :-) 

Och så här bidde det på bloggerskan! 

Visst är det härliga färger på dessa! 

Massvis utav korv i alla möjliga varianter! 

Potatissallad och korvbröd 

Korvhusets suveräna mos och karamelliserad lök 

Diverse tillbehör... 

Och mera tillbehör...

Kvällens efterrätt men jag är så jäkla nöjd att jag höllt mig till mitt te!!! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass