Ekologisk hudvård anyone?

Är det någon där ute som förstår sig på det där med ekologiskt och hudvård som kan tipsa mig? Inte nog med att det inte är lätt att hålla koll på maten så är det ju samma djungel i hygienvärlden känns det som. Det enda som alla skriker om - inga parabener. Nä men vad mera då? För jag har nämligen funderat på detta ett tag men inte kommit till skott förrän nu.

Men ni kan tro det har legat och gnagt ett tag in the back of my mind... Huden kroppens största organ som suger åt sig allt. Jag menar du har ju läkemedel du bara ska smörja på huden och så voila. Borde jag då inte kanske kolla upp vilka produkter jag använder varje dag istället för att rödbetan jag äter en gång varannan vecka är ekologisk?

Som handlingens kvinna (bokstavligen eftersom jag även är en shoppingexpert :-) har jag nu shoppat lite och tänkte byta ut steg för steg. Fast vilka märke gäller och vilken information ska man lita på? Plus att jag vill faktiskt fortfarande lukta gott... Har ju fått en del prover och produkter via Naturalbox vilket ju är kanon. Bl.a. en hårstylingprodukter som jag nu använder. Och Rapsodine har ju min favorit till fötterna och att de använder svensk ekologisk rapsolja som ju borde vara bra.

Har också förstått det som att Rosenserien också kan vara värt ett test så jag tänkte testa roll-on därifrån när det är dags för nytt inköp. Weleda är en annan serie som verkar lukta väldigt gott även om det är lite dyrare. Och i senaste Life tidningen fick man rabatt på Weledas hårserie så jag slog till på ett schampoo. Plus köpte ett annat schampoo härifrån som också skulle vara bra plus en duschkräm från Rapsodine.

Och till ansiktet använder jag Dermalogica sedan många år. Tror inte så ekologiskt men inte heller värst. I alla fall inte testat på djur tröstar jag mig med. Har du tips på t.ex. en kroppslotion som luktar gott och som är prisvärd dvs man har råd att använda den varje dag och inte bara på julafton? Och tips på andra ekologiska hygienprodukter?

Här ska duschas!

Hårprodukter från Naturalboxen - I like!

Inte längre i mina ägor utan byt (plus pengar) mot en schampooflaska

Kommentarer

 1. Ja, parabener stör hormon balansen i kroppen. Sedan skulle jag rekommendera att välja bort produkter som innehåller tensider som sodium laureth sulfate, som är cancer framkallande (finns i många rengörings produkter) Sedan måste man välja bort silikoner då det krävs sodium laureth sulfate för att kunna tvätta bort dem. Även mineralojla är onödigt för det gör bara huden beroende :) Finns en del info om det där på tex lockig.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej Bex tack så mycket då ska jag hålla utkik efter det!

   Radera
 2. Mitt tips till dig är att kolla med Nellie (Flying Hippo), hon kan det där! :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jennica! Det värmer att du tycker så. :) Kram

   Radera
 3. Precis som Jennica säger så har jag lärt mig navigera i djungeln för att hitta bra grejer som man inte blir ruinerad på. Detta är mina favoriter:

  Maria Åkerberg som jag köper via Lilla kliniken http://shop.lillakliniken.se
  De har jättebra ansiktsprodukter med hög kvalitet. Om du inte testat en ansiktsolja innan så är det mitt tips nummer 1. Jag gillar även hårstylingprodukterna.

  Naturligtvis är et bra budgetmärke som brukar finnas på större ICA-butiker. Annars kan man köpa via http://naturligtvis.nu
  Jag använder deras duschkräm och hudkräm och maken deras duschtvål och schampo.

  Lilla Bruket har jättebra produkter och snygga förpackningar. Deran handtvål med lavendel bla. är to die for. Vardagslyx på hög nivå!
  Du köper dem på http://www.lillabruket.se/se
  Deras jojobaolja använer jag till ansiktet och jag har inte haft bättre hy på flera år!

  För killar finns det produker av märket Bulldog. Det finns på Åhlens och Kicks.

  Förresten, när jag ändå håller på. Detta blev ju ett helt blogginlägg (vilket det nog kommer bli på en blogg nära dig snart :). Smink! Jag har hittat ett superbra märke som heter Une. Det säljs på Åhlens. Snygga och praktiska förpackningar och jättebra produkter.

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen, vad var det jag sa! Hon har koll den där Nellie! ;)

   Radera
  2. Tack Nellie då fortsätter jag att testa mig fram helt enkelt för att hitta mina favvisar!

   Radera
 4. Mina tips är handtvål, duschkräm, hudlotion osv från Urtekram (köp på nätet, billigt och drygt). Deon från rosenserien är riktigt bra och doftar gott (köp på apotea.se). Ser att du redan fått tips på Maria Åkerbergs produkter. Estell&Thild är också mycket bra. Själv tackar jag för tipsen ovan från Nellie!! //Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar Ulrika - jag får så himla många bra tips!!

   Radera
 5. Ja, Urtekram har också bra basicprodukter fast de är lite trista tycker jag, men absolut prisvärda. Jag använder deras deo. Finns också på ICA ibland, på Bernstorp i alla fall. Åh ja, Estell&Thild har underbara produkter, fast jag är lite för snål för att köpa dem.

  SvaraRadera
 6. Jättebra att du tar upp detta ämne! Det är ju så enkelt att som konsument bara lita till vad tillverkaren skriver om produkten. Bra då att kanske istället läsa innehållsförteckningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis vem ska man lita på och inte lätt att hitta rätt själv alltid.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass