Fortsätt till huvudinnehåll

Motivationen just nu!

Våren/sommaren 2005 vägde jag som mest. Ingen aning i antal kilo men en del fler än de där 117 kilo som jag räknar som min "startvikt" januari 2008. I februari 2005 gick min älskade pappa bort väldigt hastigt i en hjärtattack. Månaderna efteråt är en dimma men det jag vet är att jag åt, åt, åt... De första bilderna nedan är från de månaderna. 

I början på 2006 gick jag ner en del kilo inför makens och mitt bröllop men jag vet fortfarande inte den egentliga startvikten och det är ändå inte relevant. För det är inte alla kilon hit eller dit. Det som slår mig mest är mina ögon och brist på glädje 2005 jämfört med de senare bilderna från i år. Aldrig mer ska jag må så dåligt! Inte sagt att livet inte drabbar en ibland på olika sätt och ett socker-snedsteg gör inte att alla kilon kommer tillbaka. Men att välja livet och att prioritera min hälsa det är mitt val! Punkt!

Från 2005 - inte så smickrande men sanningen!Från detta året dvs 2013!

Nu är detta min främsta motivationsbild dvs jag ser verkligen att rumpan och mina ben börjar forma sig och se ut som "de ska". I slutet på året så är målet att jag ska gilla vad jag ser in that area :-)
(Klicka på bilderna så blir de större...)

Kommentarer

 1. Det är rätt. Att välja livet, glädjen och hälsan. Stor kram!

  SvaraRadera
 2. Herreguuud vilken resa, Tina!!! Så jädrarns duktig och flitig du är!! Jag är verkligen imponerad! STARKT!!!!
  Kram till dig
  /Jenny M

  SvaraRadera
 3. Du är så jäkla grym! Det är sådan skillnad på livsglädjen och "jävlar anamma" i dina ögon på de nya bilderna. Du är en stor inspiration och du sätter ord på sånt jag förtränger. Att du så öppenhjärtigt delar med dig av dina tankar och känslor ger mig så oerhört mycket så jag vill bara tacka dig för att du fortsätter skriva, även om sånt som är svårt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Jenny tack så mycket för denna kommentaren. Den gjorde mig väldigt rörd! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…