Så vad är min väg?

Extern hjälp vad det ja. Jo jag bestämde mig för följande: att satsa en större del av klädbudgeten (ojoj svårt..) på att anlita en personlig tränare (världens bästa J) på mitt gym samt att behandlas med zonterapi (världens bästa A) som verkar balanserande och utrensande. Jag berättar också vitt och brett om min resa för arbetskollegor, släkt och vänner, mina spatjejer (som pysslar om mig på gymmet) och nu för er.

Så hur har det gått? Startvikten den 1/1 var 101 kg (blä) när min hälosresa började och imorse när jag ställde mig på vågen så visade den 89,7 kg - Jippi!!!! Jag har inte sett en 8 sedan någon gång på 90-talet. Så nu har jag gått ner 11,3 kg sedan nyår. Det har inte varit en dans på rosor och det är tack vare en motivation som aldrig förr (känner så otroligt starkt att göra jag inte det denna gången så gör jag det aldrig och då kommer vikten alltid styra mitt liv), träning, zonterapi och glada tillrop och stöttning från alla möjliga.

Mina största utmaningar har varit:

•Sockersug - de första 3 veckorna är inte att leka med, rena avgiftningen med ont i huvudet, ont i njurarna, trött, sur, olustig, kryp i kroppen - helt enkelt no fun whatsoever. Nu går det bättre men det är bara att inse jag kan inte äta en kaka eller ett choklad för jag nöjer mig inte med det - då blir det två, tre osv. Därför har jag bestämt att fram till min målvikt så rör jag inte detta och det funkar för mig.

•Regelbundna mattider - jag måste äta regelbundet annars så förvandlas jag till ettt blodsockermonster. Försöker också äta mycket proteiner, dricka vatten etc. Vad jag också gör är att skriva matdagbok i min röda fina kalender. Där skrivs ner allt och sedan lämnas det till A och J - ljuger jag så är det bara jag som förlorar på det och det är inte aktuellt.

•Att börja träna regelbundet - jag har hittat tillbaks till gymmet och egentligen älskar jag att träna men soffan är ju så skön... Men nu tränar jag en ggr i veckan med J, tränar AfroPowerDance, BodyJam, BodyBalance fast inte samtidigt ;-) Och varje söndag går ett mail iväg till J med veckan som varit och den som kommer så jag verkligen planerar in och prioriterar att röra mig.

•Balans i jobbet - försöker att inte jobba så mycket och framför allt konstant tänka på jobbet. Jättesvårt men jag blir bättre.

Det har inte varit lätt och kommer inte bli lätt men denna gången ska jag fixa det!!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass