Frukost i Paris

När jag skriver detta sitter jag på ett plan hem till Svedala och ska äntligen hem och krama o pussa min karl – JA!

Något som jag reflekterade över imorse vart hur franska människor äter frukost. Kanske lite svårt att avgöra baserat på en hotellfrukost på en bakgata i Paris men ändå. Det verkar vara mer baguette och crossiant stuket (hallå ja det är ju härifrån dessa godsaker kommer..), svart kaffe och åtminstone har fransmännen den goda smaken att inte heller tillåta rökning. Det beslutet gick igenom vid årsskiftet tror jag och det måste var tufft när man är född med en Gauloise i munnen. Men jag tackar och tar emot.

Just frukost kan vara lite trixigt om man som jag reser mycket i jobbet, vill äta lite mer hälsosamt och är laktosintolerant. Hemma har jag numera vana att äta mycket kokta ägg, naturell laktosfri yoghurt med nötter och pumpakärnor och t.ex. rågkuse med pålägg. Och ja ibland så syndar jag med ett glas oboy men herregud jag kan inte göra av mig med alla ovanor på samma år och jag dricker det i alla fall inte varje dag som förr. Dock blir det svårare på hotell. Visserligen beror det på vilket hotell – är det ett större är ju utbudet större. Men som imorse på min bakgata så serveras t.ex. kaffe, te, fruktyoughurt, cornflakes med mjölk, baguette, crossiants, smör, marmelad, stark ost och osande salami. Som du kanske märkte på de två sistnämnda så är jag ju också kräsen vilket inte förenklar saken. Så hur tar man då frukostbeslut – jo:

• kaffe utesluts då jag inte dricker det,

• te funkar för jag har faktiskt med mig mina detox-tepåsar som jag använder när jag flyger för vattenansamlingen i kroppen ger mig elefantfötter dvs varmt te vart det ja

• fruktyughurt – hmm inte bra för magen (ger värsta knipet och diarre) och innehåller mycket socker. Tackare vet jag Valio - min räddare i nöden.

• cornflakes är gott men inte med vatten till...

• baguette – ja tack visserligen ska jag ju inte äta för mycket vitt bröd men det måste ju vara bättre än crossiants

• smör är okej för jag tar väldigt lite – annars är ju mjölkfritt det som äts hemma

• så var det där här med pålägg – ost gillar jag bara mild, osande salami nej tack och det vart det ju bara marmelad. Tar lite i alla fall trots jag kan känna sockerosen...

Ojoj nu serveras flygmaten och det är en stor bit kladdkaka till dessert. Inte lätt ;-(

Samma sist jag flög då serverades först muffins, sen choklad och sen Mövenpick glass över Atlanten – amen klä av mig naken och ge mig tusen rapp hade ju varit lättare att ta än denna plågan. Okej trickset är – blunda och förstör dvs gör godsaken oätbar. Amen det finns ju tom en liten chokladbit – grrr. Såja nu badar det i salladsdressing. Om ni där ute har några tips på att klara alla dessa frestelser så tages det hjälpsamt emot – hemma är ju enklare för det är en frest-fri zon.

Just godsaker var en annan sak som slog mig idag på flygplatsen. Innan mitt nya liv började (låter bra...) så ägnade jag nog mycket av tiden på flygplatsen till att fika och snaska. Till exempel en muffins här, en cola där, en chokladbit till och lite chips och så voila har tiden gått. Idag så segade den sig fram för visserligen åt jag en toast (för tredje gången på 4 dagar – boring) med sallad och drack vatten men nog sjutton hade en kaka suttit fint. Nä upp och gå lite så ser vi inte det mer. Då kanske du säger shoppa är ju ett bar alternativ. Kanske men kläder är ju inte lönt för de passar inte mig, smycken och pynt – om vi säger så här jag kan öppna en filial till Glitter hemma och whiskey har släpats hem så det vara ett bra tag. Aha en skvallerblaska till – det kan jag ju inte få nog av... Många snuttefiltar att gör sig av med på vägen mot mittt hälsoliv.

Nä nu ska jag kolla in resterande av flygmaten och checkar därmed ut. Snart hemma hos gubben ;-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass