Trött och hungrig i Paris

Jaha då vart man i Paris på en liten bakgatan på ett litet hotell. Så sightseeing so far: flygplatsen, taxin, påskliljorna blommar, ååh där vart ju toppen på Eiffeltornet... åka taxi (tradigt)..framme vid hotellet. Paris by night!

Andra reflektioner idag från Madrid. Folks frukost verkar bestå av en kopp kaffe, en munk och en cigg.. hmm känner mig som värsta svullaren/häslofreaket när jag käka äggröra, macka med skinka och brie, lite ananas och dricker vatten. Duktig kicka men tusan vad sockermunken ser god ut ;-(

Så frukosten intas tydligen vid 9-snåret sen dröjer det forever innan lunch. Den äts nämligen inte förrän kl 15.00!!!! Hallå jag måste äta vid typ 12.00 senast 12.30 annars blir jag ett monster. Jobbigt - trycker i mig ett äpple för att få något i mig. Då förflyttar vi oss flera timmar framåt till 21-22.00 det är då middagen serveras. Nämen jag ska ju inte äta sent på kvällen men restaurangerna öppnar inte förrän tidigast 20.30 - nåja en skink/ost toast på hotellet för andra kvällen i rad får duga.

Min spanska kollega sa att ja men ni i Sverige äter ju hela tiden - först frukost hemma, sen på jobbet, sen lunch, sen på eftermiddagen, sen kvällsmat för ni har en massa aktiviter på kvällen och sen den berömda fikan (alla mina utländska kollegor känner till the famous bread and cheese breakfast (vi får frukost på jobb 9.30) och sedan att man måste fika på eftermiddagen. Inte lätt med kulturskillnaderna...

Så idag har sötsuget gjort sig påminnt för att jag inte äta ordentlig mat på regelbunda tider och choklad säljs det överallt... Slog mig idag på flygplatsen att det är jäkligt tufft att vara hälsosam på resande fot. Innan åt jag ju mätt på kakor, pommes, coca-cola, glass you name it. Idag fick det bli en torr baguette och vatten - jippie!

En annan sak som slog mig var att jag nog har använt sockret som min snuttefilt på resor. Till exempel idag: resa till Paris, nytt hotell som jag aldrig varit på och kontoret flytta till en ny adress i en annan stadsdel. Genast uppstår inte oron men mer osäkerheten. Hittar taxiföraren (de är nasty i Paris - man känner sig som: sorry liksom att jag inte kan flytande franska och hitta varenda gata i Paris), hotellet bokades online - funkade det?, finns det något att äta på hotellet eller i närheten, hur ska jag hitta till kontoret etc.

Tidigare har jag bedövat denna osäkerheten med choklad - man blir ju lite lagom loj av sin drog of choice... Men nu har jag min vattenflaska och ett päron. Funkar på något sätt inte lika bra ;-) Nåja taxichaffisen hittade, det fanns ett rum till mig och ett kebabställe vid hotellet och nu ska jag krypa till kojs i the big city. Go natt!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass