Fortsätt till huvudinnehåll

Årets sommarsemester

Idag är det tillbaka till "gruvan" som gäller :-) Men faktiskt för första gången i mitt liv så kändes det inte helt hemskt. Utan snarare maken och jag kände igår att vi är väldigt nöjda med våra tre veckor och att nu är det dags att komma tillbaka till rutinerna. Dessutom vill vi ju spara semesterdagar till julledigheten och vårt nästa äventyr - i februari åker vi ju hit! Då kan man ju inte klaga utan snarare det blir ju win-win. Tillbaka till rutinerna, kan fortfarande njuta av vädret och värsta resan att se fram emot!!!

Jag är också så otroligt nöjd med hur jag har skött kosten och träningen under denna semestern. Det är verkligen VÄRLDSREKORD det jag lyckats åstadkomma!!! Att vikten var i stort sett samma i början på månaden som nu - wow liksom! Förra sommar gick jag upp typ 7 kilo på 14 dagar i Grekland då jag åt allt jag kom över :-( Och det är tack vare att jag skött kosten så bra som möjligt - inget annat! Ja vissa dagar har det blivit för mycket mat men inga ofantliga mängder utav skräpmat. Afternoon tea en dag och LCHF-godsaker en dag. Ingen alkohol eller kalori-drickande. Bra Jensen!

Stegräknaren har varit till stor hjälp att få till vardagsmotionen och att jag fick ihop 10 000 steg/dag i Skottland trots flyg och buss är jag helnöjd med! Och träningen har varit i form utav crosstrainern hemma, tabata i Lomma, kettlebellspass på Studio S, nyfunna cyklen samt något enstaka styrkepass på Itrim! En annan sak är att maken och jag har aldrig varit så aktiva på en semester någonsin - vi har jagat steg på diverse ställen, cyklat hit och dit, paddlat kanot och jag vet inte allt!

Kanon ju och jag är så stolt över mig själv att trots 3 veckors semester så börjar jag inte om från början. Nu är det bara full fokus de kommande 5 veckorna och stick with the program som gäller. Tjoho känner mig stark och hoppas det sitter i ikväll också när jag betat av första arbetsdagen :-) Hur har din semester varit och känner du dig stark och utvilad? Hoppas det för nu kör vi!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…