LCHF-skolan: Ät gärna
Här kommer nästa LCHF inlägg i min lilla skola. Detta inlägget handlar om vad man gärna ska äta. Fokusera hellre på det än vad jag väljer att inte äta :-)
- Kött: Valfri sort. Nöt, gris, vilt, kyckling. Välj gärna ekologiskt och gräsbetat om du kan. Om korv/pålägg tänk 70% samt kolla tillsatser.
- Fisk och skaldjur: Alla sorter. Gärna feta fiskar som lax, makrill eller strömming. Undvik panering eller panera med kokos alt fiberhusk.
- Ägg: I alla former. Kokt, stekt, omelett. Gärna ekologiska.
- Naturligt fett, feta såser: Använd gärna smör och grädde i matlagningen så blir det godare och du blir mättare. Bearnaisesås, hollandaisesås, läs på förpackningarna eller gör själv. Kokosfett, olivolja och rapsolja är också bra alternativ.
- Ovanjordsgrönsaker: Alla sorters kål, till exempel blomkål, broccoli, vitkål, brysselkål. Sparris, squash, aubergine, oliver, spenat, svamp, gurka, grönsallad, avokado, lök, paprika, tomat med mera.
- Mejeriprodukter: Välj alltid det fetaste alternativet. Riktigt smör och Bregott, grädde (40 %), crème fraiche, feta ostar. Fet grekisk/ turkisk yoghurt. Var försiktig med vanlig mjölk och fil, de innehåller mycket mjölksocker. Undvik smaksatta, sockrade och lättvarianter.
- Lakosintolerant som jag - naturellt och fetaste alternativen bland de laktosfria
- Obs inte mjukost på tub - det är inte ost utan kemikalier!
- Nötter: Bra som tv-godis/mellis (helst i måttliga mängder). Kommer ett specifikt "nöt-inlägg senare
- Bär: Okej i måttliga mängder, om du inte är superstrikt/-känslig. Goda med vispad grädde.
Kommentarer
Skicka en kommentar