LCHF-skolan: Introduktion
LCHF står för Low Carb High Fat (lite kolhydrater och mycket fett). Fettet skall helst vara naturligt mättat fett som finns i till exempel smör, grädde, fet fisk eller kött. LCHF brukar ibland också kallas för "fettdieten" eller "njutmetoden". Även tex Atkins, Stenålderskost eller GI nollstart är liknande LCHF.
LCHF går ut på att välja mat som höjer din blodsockernivå så lite som möjligt. Genom att undvika socker och kolhydratrik mat får blodet en lägre blodsockerhalt, vilket ger lägre insulinvärden och en ökad fettförbränning.
Att äta LCHF-kost innebär att äta den näring människan ätit under merparten av evolutionen. I praktiken innebär detta naturliga matvaror med lite eller inget innehåll av E-nummer, ofta kravmärkta produkter, bra balans mellan omega 6 och omega 3 samt huvudnäringsintaget kommer från fett och protein snarare än kolhydrater.
"Back to Basics - så ren mat som möjligt” helt enkelt!
LCHF går ut på att välja mat som höjer din blodsockernivå så lite som möjligt. Genom att undvika socker och kolhydratrik mat får blodet en lägre blodsockerhalt, vilket ger lägre insulinvärden och en ökad fettförbränning.
Att äta LCHF-kost innebär att äta den näring människan ätit under merparten av evolutionen. I praktiken innebär detta naturliga matvaror med lite eller inget innehåll av E-nummer, ofta kravmärkta produkter, bra balans mellan omega 6 och omega 3 samt huvudnäringsintaget kommer från fett och protein snarare än kolhydrater.
"Back to Basics - så ren mat som möjligt” helt enkelt!
Kommentarer
Skicka en kommentar