LCHF-skolan: Undvik helst

Om man äter enligt LCHF så är det vissa saker man ska undvika eller som jag vill se på det - jag väljer frivilligt bort det dvs inte jag får inte utan jag väljer att inte. Utan jag hittar hållbara alternativ för mig istället såsom färska blåbär med en klick vispgrädde (obs inget socker i) som efterrätt. Vad väljer du för alternativ?
  • Socker: Värst av allt. Läsk, godis, juice, sportdrycker, choklad, kakor, bullar, kaffebröd, glass, frukostflingor. Även sötningsmedel undviks helst. Kolla dolt socker.
  • Stärkelse: Bröd, pasta, ris, potatis, pommes frites, bulgur, couscous, majs, chips, gröt, müsli och så vidare.”Fullkornsprodukter” är bara mindre dåliga. Måttliga mängder rotfrukter kan vara okej om du inte är alltför noga med kolhydraterna.
  • Margarin: Industriell smörimitation med onaturligt hög omega-6-halt. Har inga hälsofördelar. Här ingår även Becel och Flytande smör & rapsolja och Omega6-rika matoljor som majsolja, jordnötsolja, sojaolja och solrosolja.
  • Öl: Flytande bröd. Full av maltsocker.
  • Frukt: Mycket socker. Ät undantagsvis som naturligt godis. Max en frukt om dagen om ej strikt LCHF.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass