LCHF Skolan - Innan vi börjar

Okej innan jag kör igång och går in på detaljer om LCHF så är det några saker som jag vill gå igenom. Jag tror på att var och en känner sin kropp bäst själv. Det vill säga för en person funkar det att leva på ett sätt medan för en annan behöver en annan livsstil.

Vi har också olika bagage med oss och behov samt beroende. Vissa har aldrig känt ett sötsug och kan inte sätta sig in i vad det är och hur det känns. Likaväl som att någon som ogillar oliver inte kan först varför någon annan kan älska det. Vi är helt enkelt olika och individuella.

Vidare tror jag på att det finns inga genvägar. Jag tror att visst kan man få sig en kickstart av att tex dricka pulver en viss tid eller leva på extrem LCHF en tid. Men ingen orkar med det i längden - vi är bara människor helt enkelt och man kommer att falla för frestelser ibland. Hur mycket, hur ofta och vilka frestelser är också individuellt.

Men till sist handlar allt om intag och uttag. Jag käkade inte godis under pistolhot i soffan. Jag gjorde det frivilligt och då får jag leva med de konsekvenserna. Jag åt för tok för mycket kalorier och rörde mig inte mer än nödvändigt. Då kan jag inte förvänta mig något annat resultat hur gärna jag än försöker förneka det hela och låtsas som jag har grov benstomme...

Med LCHF så har jag märkt att jg inte har lika mycket sötsug. Är helt enkelt inte lika intresserad eller manisk med socker. Dock blir jag lite misstänksam när någon lovar guld och gröna skogar och säger mitt sötsug har helt försvunnit. Njae tror att är man en socker junkie så sitter mycket i skallen också och det tar inte en kost bort. Socker är ju helt enkelt en snuttefilt. Men visst påverkas man av vad man äter i övrigt.

Och slutligen jag är en blodsockerhäxa dvs jag är väldigt känslig för dippar och får jag inte mat regelbundet så blir jag ett monster. Visst känner jag en annan mättnad när jag inte äter en massa kolhydrater. Till exempel så blir jag inte lika fort hungrig igen. Dock är jag inte en person som kan äta ett ägg till frukost eller dricka kaffe med kokosfett och sedan inte behöva mat på 12 timmar.

Ville bara klargöra hur jag ser på detta med kost och var jag kommer ifrån. Vad jag kommer skriva i LCHF skolan är det jag har hittat ute på nätet eller i böcker, mina egna erfarenheter och tips om mat etc som kanske kan hjälpa dig på vägen. Och har du något tips så tas det väldigt gärna emot. Likaså har du någon specifik fråga så bara fråga på så ska jag göra mitt bästa att besvara.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass