Fortsätt till huvudinnehåll

Någon som hört eller vet?

Fick tipset utav företagshälsan att investerar i nya skor på jobb dvs när jag står upp och jobbar pga svanskotan. De skorna jag har är tydligen för platta och hårda. Behöver mer dämpning framför allt under hälen för jag har märkt att jag börjar bli öm där. Framför allt under vänster för av någon anledning så lutar jag mycket på den...

De skorna som hon tipsade om heter Chung-shi skor och det finns tydligen ett show room på Hjärupsgården. Vilket ju är bra för där finns världens bästa fotvårdare Anette som jag ska till nästa vecka. Men åter till skorna... Har googlat lite och det verkar vara någon typ av balanssko. Jag måste ha luftiga skor pga den jäkla eksemhuden så gympaskor hela dagarna är en big no no. Vad tror du om dessa skor? Använder du sådana?

Kommentarer

 1. Jag har provat ett par sandaler med rundad sula. De finns i luftiga modeller, kanske inte världens mest stylisha, hehe, men det är skönt att gå i!
  Lycka till, finis!
  Kram,
  S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä jag har förstått det - fasiken också hela min image kommer att rasa... Men om det kan hjälpa så kan jag stå ut ett par timmar på jobb :-) Kram

   Radera
 2. Det finns sandaler med MBT-sula så det är väl inte omöjligt att hitta en balanssko i sandalvariant ;-) Jag har aldrig fastnat för MBT men min syster (sjuksköterska) har såna på jobb - däremot har jag fivefingers på kontoret vissa dagar när jag känner mig lite busig och fötterna behöver det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det borde finnas tycker man - jag får helt enkelt testa. Jag är så nyfiken på fingers men det kommer inte funka med min hud. Den är extra känslig emellan tårna och spricker jättelätt så jag vågar inte.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…