Fortsätt till huvudinnehåll

Någon som hört eller vet?

Fick tipset utav företagshälsan att investerar i nya skor på jobb dvs när jag står upp och jobbar pga svanskotan. De skorna jag har är tydligen för platta och hårda. Behöver mer dämpning framför allt under hälen för jag har märkt att jag börjar bli öm där. Framför allt under vänster för av någon anledning så lutar jag mycket på den...

De skorna som hon tipsade om heter Chung-shi skor och det finns tydligen ett show room på Hjärupsgården. Vilket ju är bra för där finns världens bästa fotvårdare Anette som jag ska till nästa vecka. Men åter till skorna... Har googlat lite och det verkar vara någon typ av balanssko. Jag måste ha luftiga skor pga den jäkla eksemhuden så gympaskor hela dagarna är en big no no. Vad tror du om dessa skor? Använder du sådana?

Kommentarer

 1. Jag har provat ett par sandaler med rundad sula. De finns i luftiga modeller, kanske inte världens mest stylisha, hehe, men det är skönt att gå i!
  Lycka till, finis!
  Kram,
  S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä jag har förstått det - fasiken också hela min image kommer att rasa... Men om det kan hjälpa så kan jag stå ut ett par timmar på jobb :-) Kram

   Radera
 2. Det finns sandaler med MBT-sula så det är väl inte omöjligt att hitta en balanssko i sandalvariant ;-) Jag har aldrig fastnat för MBT men min syster (sjuksköterska) har såna på jobb - däremot har jag fivefingers på kontoret vissa dagar när jag känner mig lite busig och fötterna behöver det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det borde finnas tycker man - jag får helt enkelt testa. Jag är så nyfiken på fingers men det kommer inte funka med min hud. Den är extra känslig emellan tårna och spricker jättelätt så jag vågar inte.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…