Utlovade recept

Vet inte om jag publicerat dessa tidigare men här kommer gårdagens recept som efterfrågats. Dock brukar jag alltid göra om lite efter vad jag tycker om eller har hemma. Därför kommer först ingredienslistan och instruktioner. Efter det kommer min förenkling...

Receptet på kycklingen är hämtat från denna tidningen

Ingredienser (4 port)
600 gr kycklingfileer
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpure
3 msk ajvar relish
1 tsk oregano
8 körsbärstomater
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200 grader och bryn kycklingen i smör, krydda med salt och peppar. Lägg i ugnsform. Blanda grädde, pure, ajvar och oregano. Skiva tomaterna. Häll gräddblandningen över kycklingen, lägg på tomaterna och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i ca 35 minuter, tills kycklingen är genomstekt. Servera med blomkålsris och sallad.

Jag brukar skippa ajvar för jag är inte så förtjust i det och vad det gäller de övriga måtten följer jag inte riktigt dem. Typ tar 2 påsar djupfryst kyckling (tinad) och skivar upp, steker i smör och lägger i formen/formar, på med peppar och oregano, strö över så mycket tomater jag vill ha, blanda grädde med tomatpure efter smak och häll över så det täcker och strö så mycket ost över som jag vill ha. Voila ett väldigt enkelt recept men jättegott!!!


Receptet på fromagen är hämtat härifrån 

Ingredienser (4 port)
2 dl frysta hallon
2 gelatinblad
2 ägg
2 dl vispgrädde
ev. en knivsudd stevia
1 krm vaniljpulver
1 tsk citronsaft
citronmeliss till garnering

Mixa hallonen med stavmixer. Spara några till garnering. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 min. Separera gulorna från vitorna och lägg i två skålar. Blanda gulorna med lite stevia om du vill ha en sötare smak. Vispa vitorna till hårt skum och därefter vispa gulorna i 5 minuter med elvisp. Vispa sedan grädden i en seperat skål. Ta upp gelatinet ur vattnet. Lägg i en kastrull och låt smälta på svag värme tillsammans med citronsaft och vaniljpulver. Blanda gelatinet med hallonpuren. Rör ner hälften av grädde i ägggulorna och tillsätt hallonpuren. Blanda ner resten av grädden och vänd försiktigt ner äggviteskummet. Fördela i små portionsglas. Låt stelna i kylskåp i någon timme innan servering. Servera med vispad grädde och topp amed hallon och citronmeliss.

Även här har jag förenklat en hel del :-) Jag tar till 10 port (för jag brukar alltid laga när vi ska ha gäster) 2 påsar frysta bär (300 gr/påse). Tina dem och sedan mixa med stavmixern i en stor skål. Vispa grädden med vaniljpulver. Vispa äggvitorna och sedan ägggulorna. I med gulorna i bärskål, sedan i med grädden. Blanda väl och vänd sedan försiktigt i äggviteskummet. Klicka smeten i små glas och in i kylen. Till servering brukar jag hacka en ruta mörk choklad (70%) per portion och dekorera med färska bär och citronmeliss. Denna efterrätten har jag bjudit på i olika sammanhang och den har blivit väldigt uppskattat tom utav småbarn såsom igår. Perfekt!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass