Fem sockerdagar - hur gick det?

Har väl inte undgått någon som läser denna bloggen att de senaste dagarna har jag haft mina ätardagar dvs har ju inte ätit socker sedan den 28 juni - 6 månader - och from den 28 dec tom den 1/1 vart det fritt fram. Vad har jag ätit? Inte hälften av vad som släpats hem och som skänkes bort imorgon men inte lite heller...

Ätardag 1 28/12
1 lussebulle
1 kanelbulle
Lösgodis
Efterrätt på Stortorget
1 kexchoklad
Läsk

Ätardag 2 29/12
Lösgodis
1 kardemummasnurra
1 karlsbader
Kladdkaka med vispgrädde
Läsk

Ätardag 3 30/12
Kladdkaka med vispgrädde
Lösgodis
Ätardag 4 31/12
1 hallonmuffins
Lösgodis
Creme brulee 2 port
Läsk
Ätardag 5 1/1
Choklad i olika varianter
Läsk

Vad har effekterna varit dvs hur har jag mått? Ja inte har jag mått  bra men fortsatt äta för att få ut det ur mitt system ordentligt. Men för varje dag har det blivit mindre och mindre socker och jag har tränat under tiden samt ätit ordentlig mat såsom tex omelett eller äggmacka till frukost. Nu kommer den ocensurerade version dvs I tell it like it is så håll i dig...
 • Haft fruktansvärt magknip och uppsvälld mage (häromkvällen så var magen så uppblåst att jag låg i sängen och kved så ont det gjorde)
 • Rapat och fisigt konstant och då menar jag konstant - trevligt och väldigt kvinnligt...
 • Ont i huvudet
 • Allmänt jäsen, uppsvälld och plufsig
 • Ingen energi och seg framför allt på träningen
 • Svårt att andas - trånga luftrör
 • Varm och konstant törstig
 • Mer hungrig men ändå inte hungrig
 • Torrare och torrare hud - blir som en allergisk reaktion dvs stora torra fläckar på kroppen som kliar något otroligt tom så jag får gå upp flera ggr på natten för att smörja mig och att jag vaknar av att det kliar
 • Fullt med finnar - har kanske en enstaka när jag ska ha mens men nu har jag 7 stycken på bara några få dagar
 • Mår psykiskt dåligt - inte dåligt samvete att jag ätit utan för att jag mår så dåligt och känner mig ofräsch
 • Irriterad och frustrerad
 • Sover konstigt
 • ... och till slutklämmen kolsvart och illaluktande avföring
Var lite orolig innan att jag skulle mess up dvs verkligen älska det och inte vara motiverad att hålla mig borta från det tills midsommar detta året. Men efter dessa dagarna så känner jag i hela kroppen, huvudet ja i varje nerv ände att jag är färdig med sockret. Man ska aldrig säga aldrig men jag kan lugnt skriva att ett sådant återfall som jag hade i våras kommer jag aldrig ta igen. Lärt mig min läxa och vad som funkar för mig. Nu ska jag återta min hälsa!

Ska bli intressant att väga sig imorgon för att se vad dessa dagarna har ställt till med på vågen. Men ett medvetet val och from imorgon så kör vi hårt. Hur mår du när du äter socker?

Kommentarer

 1. Hej! Jag känner SÅÅÅ igen mig! Lynnig i humöret skulle jag vilja lägga till, men det kanske ingår i punkten må psykiskt dåligt.
  Själv skulle jag just nu vilja krypa ur mitt eget skinn pga. allt sockerkli och övrigt illamående MEN är nu jäkligt taggad att komma igång med min utmaning. Var väldigt nyttigt att få läsa om dina observationer (pga. det totala igenkännandet). Blir ännu mer befäst i mig om hur viktigt de rätta hälsovalen är...

  /Sara

  SvaraRadera
 2. Ja det blir liksom svart på vitt även om man försöker intala sig något annat. För mig är sockret gift och det blir som en allergisk reaktion. Hade jag tex reagerat så här på att käka räkor kan du ge dig fasiken på att jag inte ätit en räka mer i mitt liv. Men godis...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass