Proteinbars - det är en djungel...

Använder proteinbars som mellis eller så ersättning av en måltid. Till exempel när jag är ute och reser och sitter på planet/hotellet/flygplatsen etc. Okej jag är ingen expert men jag har testat en del olika. Mest bara för att hitta något jag känner är prisvärt, inte för äckligt och med faktiska proteiner i och inte bara sockrad choklad.

Sen är det också så att vissa har jag ätit för många gånger så bara jag ser förpackningen mår jag illa. Men nu har jag hittat en ny favorit. Den heter "Swebar" och tillverkas i Sverige utav Dalblads. Är riktigt goda. Har testat lakrits, mintchoklad, fudge, bananchoklad och alla var goda. Vilket inte brukar vara fallet. Nu har jag också beställt jordgubbe och lemon m.fl.

Vad ska man hålla utkik efter då? Inte för många kcal jämfört med storlek. Och den kan variera alltifrån typ 40 gr till 90 gr och det är klart det ger varierat antal kalorier. Vidare så ska sockerhalten vara så låg som möjligt. Och för min del även laktosinnehållet. Dessutom ska det ju vara så många gram protein som möjligt och mindre med kolhydrater.

Dessa tycker jag definitivt är prisvärda. Ett bar kostar 16 kronor på Gymgrossisten. Ett Swebar väger 55 gram och innehåller ca 19 gr protein och 210 kcal. Finns säkert andra alternativ så tipsa mig gärna. Sen visst är det bättre att äta riktig nyttig mat. Men ibland vill man ha det enkelt eller veta hur många kcal man får i sig. Då är sådana här bars praktiska. Äter du proteinbars?

Kommentarer

  1. Jag är såld på Swebars! Kör dem som mellanmål på eftermiddagen när jag jobbar,är verkligen goda! Även Cafe latte, och julfavoriten, pepparkaka är höjdare! Deras chokladvariant smakar så mycket bättre än de traditionella (Nutrilett, Naturdiet etc)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass