Min nya utmaning - 152 days challenge!

Då kör vi igång! Har laddat för detta en tid nu och har nog aldrig varit så motiverad någonsin. Som jag skrivit tidigare i bloggen jag vägra fira ännu en födelsedag och nyår fet!!! Jag vill helt enkelt må utmärkt vilket jag förtjänar! Men det är upp till mig och ingen annan därför utmanar jag mig själv på en 152 dagars utmaning.

Startdatum är idag den 2/1 och måldatum är den 2/6. Varför just dessa datum? Svaret är helt enkelt varför inte. Men också för att den 4/6 åker maken och jag till Italien för att fira vår 5 åriga bröllopsdag och jag vill känna mig fin. Plus sitta bekvämt på bussen vilket jag inte gör i min nuvarande kroppsvikt.

Vad ingår i utmaningen? Jo jag har satt upp följande målsättningar för mig själv under dessa dagarna. Vissa saker jag redan gör idag som jag vill fortsätta med och andra saker som jag vill förbättra. Kommer inte bli en dans på rosor men det är fan inte det livet jag lever idag med min vikt. Verkligen inte!

Målsättningar
 • Jag ska föra matdagbok (in i boken - mer om det senare)
 • Vägning varje fredag men inget viktmål för period (stressar bara mig). Målsättningen är enkel - att gå ner så mycket som möjligt. Får ett hjärta för varje kilo jag går ner i mina viktrutor (in i boken)
  • Målvikt för 2011 är dock 78 kilo
 • Mäta kroppen den 2:de varje månad (in i boken)
 • Ta hand om min kropp tex torrborstning, kosttillskott, massage etc
 • Ta en bild i underkläder den 2.de varje månad (in i boken)
 • Sova 8 timmar per natt
 • Träning 300-350 minuter/vecka (FunBeat)
  • 1 PT/Styrkepass per vecka
  • Fokus på kondition och förbränning
   • Simma, Zumba, BodyAttack, Crosstrainer, Stavgång, Löpbandet, Cykling
 • Dricka mycket vatten per dag
 • Inget socker
 • Minimalt med kolhydrater dvs så mcyket LCHF som möjligt
  • Ingen pizza, pommes, vetebullar, eller snacks
 • 3-5 portioner frukt/grönt per dag
 • Äta på regelbundna tider

Delmål
 • 2/2 Komma igång med allt
 • 2/3 Våga springa på löpbandet och börja träna till Vårruset
 • 2/4 1h på crosstrainern
 • 2/5 Vårruset 5 km under 45 minuter
 • 2/6 7000 minuter träning/Inget viktmål utan det är att gå ner så mycket som möjligt
Varför gör jag detta?

 • Trött på att känna mig fet och inte trivas och må dåligt
 • Ville se bra ut på släktträffen och när vi firar 5 årig bröllopsdag
 • För att må bra mentalt och i kroppen
 • Vill sitta bekvämt i stolar igen (och på bussen)
 • Vara vältränad
 • Känna mig snygg
 • Jag tycker om känslan när jag tränat (dels direkt efter när man svettas och dels dagen efter när man är tajtare i kroppen)
 • Må bra
 • Hålla magen i schack
 • Jag vill komma i alla fina kläder jag har tex mina 44 jeans och klänningar
 • Vill bli en gladare och socialare människa
 • Få kontroll på mitt sockerberoende
Hur ska du utmana dig under 2011? Kanske du vill köra din egen challenge? Hoppas du vill följa med mig på min resa. Jag behöver all stöttning jag kan få :-) Nu kör vi!!!

Kommentarer

 1. Vad spännande att läsa om din utmaning - och dina mål! Jag ska haka på, ska formulera mina mål så återkommer jag. Vi får peppa varandra! Intressant vara det att läsa om dina sockerdagar - när det finns sådär svart på vitt kan man ju undra vad man håller på med...Det är ju därför också det här med mat (och tränings)dagbok fungerar bra, tycker jag. Måste ha det rakt upp i fejjan för att förstås nåt;-). Ha det gott,

  SvaraRadera
 2. Skickar en massa pepp till dig detta fixar du... Själv har jag invägning imorgon igen och skall slänga mina sista 15-20 kg... och det skall då ske under 2011 så att man kan leva ett normalviktigt liv sedan ... kram och pepp

  http://www.mittlivcee.wordpress.com

  SvaraRadera
 3. Tjohoo! Det ska bli så roligt att följa hur det går för dig! Jag blir så taggad av att läsa om din challenge! Hade själv formulerat lite mål för perioden 3/1-30/6 men efter att ha läst på din blogg känner jag mig lite manad att förfina dessa ytterligare. Återkommer.... Lycka till önskar dig en riktig RIVSTART!!!
  //sara

  SvaraRadera
 4. Heja oss alla och tack för er stöttning. Betyder så mycket för mig!!!! Alltid lika kul att hitta kommentarer i bloggen så tack så mycket! Kram Tina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass