Veckans tips: Planera ditt restaurangbesök

Igår så vart vi utbjudna på restaurang av svärföräldrarna. Med andra ord - frestelser, frestelser, frestelser... Då gäller det verkligen att planera. Visste att vi skulle till Stäket i Lund. Pommes, fondue och planka hmm. Men vad jag gör då är att jag planerar mitt restaurangbesök.

Kollar upp menyn på nätet hemma när jag är mätt och bestämmer mig för vad jag ska äta. Jag valde gösfile med örtsås och så tänkte jag byta ut mos och råsockerglaserade grönsaker mot kokta eller wokade grönsaker. Dricka till skulle bli ramlösa citron. Då vart det bestämt. Bara gör det!

Visste också att efteråt ville de bjuda på kaffe, kaka och massa snacks hemma hos sig. Okej vad gör vi nu... Jo jag köpte färska björnbär och ananas. Gjorde fruktsallad och tog med mig. Tillsammans med lite flagad manel och vispad grädde. Lyx! Och jag behöver inte bli frestad av allt raffinerat socker.

Åter igen planering, planering, planering är A och O till viktminskning. Och naturligtivs motivation och ett driv att faktiskt genomföra det man planerar. Men så bra jag mådde efter denna lyxmiddag istället för pommes, läsk och godis!!! Bra jobbat Jensen!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass