Utvärdering av 2010

Vart ju 2010s sista dag igår och idag är det ett nytt år och nya möjligheter. Me like! Men innan de nya möjligheterna lockar så ska 2010 avslutas ordentligt. Hur gör man det bäst? Med en klassisk utvärdering a la Tina. Here we go...

2010 var året jag kraschlandade i mitt sockerberoende kan man säga. Året började bra och jag startade med ett nytt jobb och med ny PT. Kände mig laddad och nyfiken på året. Men när jobbet inte riktigt blev som jag tänkt mig plus att jag fortfarande led av "krigsskadorna" från mitt fg jobb så blev jag helt enkelt deppig.

Träningen gick väldigt bra hela januari och halva februari men ledde också till viktuppgång på 3 kilo. Skitlöjligt egentligen att hänga upp sig på vågen för det var ju muskler. Smalaste perioden på hela viktresan! Men rent psykiskt fixade jag inte det just då och när jag ovanpå detta fick värsta förkylningen någonsin i mitten av feb så blev sockret lösningen. TYVÄRR!!!

Föll tillbaks i gamla spår att svälja känslorna och dränka sorgerna i allt som jag kom över vad det gäller läsk, wienerbörd, kakor, lösgodis, choklad - you name it!. Lägg till ingen fysisk aktivitet över huvudtaget och förnekelse i högsta klass. Plus jobb dygnet runt och stress. Då visar vågen på följande resultat: 107 kilo dvs 18 kilo upp på dessa skitmånaderna!!! Skrämmande!

Definitivt inget att vara stolt över men that's life! Get over it och se till att komma på rätt bana igen. Tur att jag är en envis jäkel men jag har bestämt mig. Mitt nya sockerfri liv började den 28 juni efter midsommaren. Då bestämde jag mig att nu är det inget socker fram till den 28 december dvs 6 månader. Vilket jag lyckades med! Känns bra att besegrat sockermonstret än en gång. Senaste viktresultatet var 99,6 kilo (28/12) dvs ner 7 kilo och jag hoppas snart kunna säga att jag ALRDIG mer ska väga över 100 kilo.

Så sammanfattningen av maten etc så blev års resultatet 4½ månader (feb½-juni) som var skit och 7½ månader (jan, feb ½, juli-dec) som jag var väldigt duktig. Har också nosat på lchf kosten och det funkar väldigt bra för mig. Eller rättare sagt lite kolhydrater är min melodi så jag kör en variant som funkar för mig. Detta känns kanon och under 2011 kommer jag fortsätta på detta spåret som medel i min viktminskning.

Efter mina skitmånader tog jag också tag i min träning igen. För 27 veckor sedan jag började mäta min träning på Funbeat. Satte upp ett mål med 300 minuters träning per vecka och att jag skulle vara nöjd med allt som var över 80% av det. Hur gick det? 18 av dessa veckorna har jag klarat min målsättning, endast en vecka av dessa som jag inte tränat något och 8 av dessa veckorna har jag tränat mindre (oftast cirka 60-70% av 300 minuter).

Förklaringen till detta resultatet är dubbelsidig öroninflammation med 2 pencillinkurer samt 2 förkylningar. Är också många övningar/stretcher som jag inte klarade i somras som jag fixa idag. Vikter som har ökats och världsrekord i crosstrainer på 50 minuter. Så detta är ett resultat jag är jäkligt stolt över! Träningen är min nya drog of choice!

En annan sak som bidragit till en bättre balans i mitt liv är ännu ett nytt jobb. Japp du läste rätt. Jag fick i början av sommaren ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till. Plus att det kändes som att skulle jag överleva som person som var jag tvungen att hitta en annan lösning för jag var inte glad. Detta nya jobb är perfekt för mig. Jag kan pendla med tåg och det tar mig 15 minuter från lägenhetsdörren till kontoret. Lyx!

Jag jobbar inte 80 timmar i veckan utan en normal heltidstjänst vilket har gjort underverk för mitt liv. Mitt jobb tar inte över hela mitt liv utan det är ett jobb så som det ska vara. Och jag jobbar med saker som jag gillar. Så jag har fått bättre balans i livet men något jag fortfarande tänker jobba på under 2011. Skön känsla dock och jag mår så mycket bättre. Är lugnare, gladare, positivare och har ork till att hitta på saker. Maken säger att han fått en ny fru :-)

En annan positiv sak är att vi har bokat vårt drömhus i Trädgårdslunden i Hjärup som vi förhoppningsvis flyttar in i i slutet på 2011 (så det kommer bli mycket husgrejer här framöver :-) ). Har också haft ett rikt socialt liv under 2011 (okej inte under skitmånaderna för så fort sockret kommer in i mitt liv fösvinner detta) och bl.a. haft Oktoberfest, julmingel, nyår hemma. Men också träffat många gamla vänner som jag inte sett på mycket länge. Mera sånt här under 2011! Bra för själen!!!

Mycket mer som hänt men tror detta vart en bra sammanfattning. Ju mer jag tänker på det så är jag väldigt nöjd med mitt år över om det varit värsta berg och dalabanan i känslor. Känns som jag landat och nu är redo att ta nästa steg. 2011 here I come!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass