Ekologiskt te

Köper du ekologiska produkter? Jag försöker göra det så ofta som möjligt. Som tex ekologiskt Bregott, kokosolja, skinka, ost - you name it. Ibland när det är mycket dyrare så väljer jag oftast ett annat alternativ men är det samma pris eller nästan (ibland är det faktiskt billigare) då slår jag till.

Vad det betyder att en vara är ekologisk? Läs här http://sv.wikipedia.org/wiki/Ekologisk_mat och det låter ju bra tycker jag. Dvs mindre tillsatser och bekämpningsmedel. Hoppas att detta stämmer och att jag väljer ett nyttigare alternativ. Känner i alla fall mig nyttigare och duktig när jag köper det :-)

Här ett tips på ekologiskt te som jag brukar köpa på Coop. Det heter Hampstead Tea och finns i bl.a. olika smaker i tepåsar och "löst" och iste. Du kan läsa mer här: http://www.hampsteadtea.com/ Jag tycker i alla fall det är gott och nedan kan du se min "samling". 

Så här ser hyllan ut på Coop

Min lilla "samling"

Sist köpte jag saffranste för jag tänkte det var passande. Tyckte dock inte det smakade så mycket mer än som svart te men jag har alltid haft svårt att identifiera saffranssmaken.

Kommentarer

  1. Tja, i ärlighetens namn skulle jag kunna vara bättre på det och tyvärr låter jag priset styra oftast.

    Skiljer det lite grann så tar jag det ekologiska alternativet men när en kvist broccoli kostar 5 kr och den ekologiska varianten 25 kr, och som oftast är mindre, så tycker jag inte att det är ekonomiskt försvarbart. Visst, ju fler som köper desto billigare blir det men jag vet inte om jag köper det argumentet längre faktiskt.

    SvaraRadera
  2. Håller med dig Jenny. Så reagerar jag också dvs som du skriver om fler köper så sjunker priset men man står sig själv närmast och väljer utifrån sin börs. Den krassa verkligheten helt enkelt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass