När blev det okej?

När blev det okej för mig att misshandla min kropp? Den frågan ställde jag mig i tisdagskväll efter att ha smält i mig 1L julmust som jag egentligen inte gillar. Varför gör jag det och varför är det okej? Ja jag kan skylla på förkylning, mörker, blåst, regn, dåliga dag, sugen, en fis på tvären - whatever! Men vad gör det okej att helt plötsligt halsa sockerdryck???

Ja jag kan ta ett glas Ginger Ale eller Sprit vid festligheter tex hur kul är det att alltid hänga i baren med ett glas vatten? Nä då brukar jag beställa in en liten flaska Ginger ale, spä med vatten och is och så känns det som jag också få vara med på ett hörn. Men varför blir nu helt plötsligt socker intressant igen?

Den frågan kan enkelt besvaras med slarv med kosten. Sedan flytten så har jag inte prioriterat min matplanering. Jo frukosten är alltid fixad dvs ägg kokta etc. Men resten av dagen tas som den kommer och då blir det aldrig bra. Jodå jag har de bästa ambitionerna och varje dag blir inte kass. Fast risken att det blir dåliga val (för mycket kolisar i mitt fall) alt snabbmat såsom pizza ökar enormt. Har inte heller lagat så mycket mat utan fokusen har lagts på att få iordning huset.

Och helt plötsligt vips så är sötsuget tillbaka. Plus att visst det hjälper inte att det är december och man har frestelser överallt. Men då tillbaka till frågan varför okej nu? Och svaret för mig är att nej det är inte okej för mig att må dåligt både i kropp och själ pga av det jag väljer att äta. Jopp jag kommer äta gott på julafton, min födelsedag och nyår. Men de andra dagarna ska jag åter tillbaka på banan och sedan kör jag igång ordentligt den 2/1.

Kommentarer

 1. Jag har haft tur trots alla frestelser har jag klarat mig.

  SvaraRadera
 2. Bra plan Tina!!:) Heja dig! Kram

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat Christer!!!
  Tack för ditt pepp Åsa!!!

  SvaraRadera
 4. Funderar lite på det du skriver;"jag kommer äta gott på julafton, min födelsedag och nyår."

  Så har jag nog också tänkt...
  Men efter min resa med Dukandieten och tappade 13 kilon på 6 månader, så har jag tänkt om...

  Jag äter gott varje dag i veckan, året om, för det man äter ÄR gott:)!
  Förstår du mitt svammel:p

  Heja på dej, du har gjort ett enormt arbete - Lycka till med dina utbildningar och framtiden.

  Mvh Kin@

  SvaraRadera
 5. Hej Kin! Håller med dig! Är ju inte så att jag äter äckligt de andra dagarna :-) Äter ju god mat varje dag. Mer min formulering att dessa dagarna kan jag välja vad jag vill inkl socker. Strategin för 2012 kommer bli lite annorlunda - mer om det i bloggen senare. Stort grattis till din hälsoresa!!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass