Karma is a bitch!

Jag har länge följt Katrin Zytomierskas blogg. Dels för att jag är nyfiken och dels för att jag har tyckt att hon har varit en frisk fläkt i sin icke-svenskhet dvs i sin kaxighet. Men på sista tiden har jag tröttnat mer och mer. En del i det är hennes sätt att rida på LCHF-vågen. Hey går det att tjäna pengar så men det är ju inte den LCHF:en som jag står för. En annan del är att hennes påhopp på tjockisar vilket i hennes fall är alla som typ väger över 55 kilo har spårat ut helt sedan hon ska tjäna pengar på sina bantningsböcker.

Igår gick jag in på hennes blogg och blev helt häpen, ledsen och sedan förbannad. Jo då jag är mycket medveten om att damen i fråga provocerar för provocerandets skull och att hon just nu sitter och njuter av all trafik och attention som hennes blogg får pga hennes korkade inlägg. Och först tänkte jag inte skriva något om detta för jag ville inte på något sätt bidra till den uppmärksamheten. Men efter en god natts sömn när jag fortfarande tänkte på detta och blev mer och mer förbannad så skriver jag nu detta ändå.

Nej jag tänkte inte länka till inlägget för jag bestämde mig att direkt from med nu bojkottar jag hennes blogg och Finest.se. Jag har bett LCHF-klubben att med omedelbar verkan ta bort min story som jag har tillåtit dem att använda som inspiration och jag kommer gå ur Finest FB-gruppen efter jag har postat detta inlägg där. Nä jag har inte fått hybris och tror att lilla jag här ner i Skåne kan ha någon påverkan från min lilla mini-blogg och med min bojkott. Men enough is enough och någonstans får man ta ställning till vad man tycker är okej eller inte okej.

Varför jag är förbannad och varför reagerar jag? Jo Katrin hånar en SATS reklam pga att hon anser att tjejen de använder är ful och tjock... De kommentarerna hon skriver om tjejen och hur korkade SATS är för att använda henne för ingen kommer vilja träna hos dem pga av det. Hallå??? Får man verkligen skriva precis vad man vill bara för att man driver en stor blogg och alltid komma undan med det att det är för att provocerar? Hade jag varit tjejen i reklamen hade jag velat att mina medmänniskor stod upp för vad de tycker är rätt och fel. Och här gick verkligen min gräns och jag sätter ner min fot.

Varför är vi tjejer så jäkla duktiga på att trycka ner varandra och ägna oss åt back-stabbing? Varför måste vi håna andra tjejer för att de inte passar in i den mall man själv satt upp som denna enda som är sann? Konstigt att tjejer överrepresenterar när det gäller diverse störningar och nojor vad det gäller mat, utseende, träning m.m. Blir så ledsen att vi hela tiden trycker ner varandra istället för att lyfta och berömma. Varför inte hylla SATS för att de använder vanliga människor i sin reklam som ger igenkännande faktor? Varför inte hylla tjejen för hennes fina kropp och hennes vackra utstrålning?

Jag känner inte tjejen i reklamen men jag tycker hon är vacker och fin. Jag önskar att jag hade sett så vältränad ut och jag tycker hon ska vara stolt över att hon får andra att börja träna. För träna gör man för att må bra, få ett starkare skelett, bättre hjärta och en massa andra saker. Men kanske ska jag tacka Katrin för nu kan jag ärligt säga att jag är rund, vältränad, snygg och jävligt stolt. Åh tack för att du gav mig glöden att följa min instruktörsdröm fast jag aldrig kommer passa in i din norm för vad som är okej. För just nu känner jag att inget är omöjligt!!!

Jag vill bara säga en sak till - karma is a bitch...

Kommentarer

 1. Bra skrivit och bra att du tar ställning och du har helt rätt i det du skriver...
  Ha en bra dag...Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland får man nog och man måste ju stå upp för det man tror på. Hoppas att din dag varit bra. Kram

   Radera
 2. Ska man gråta eller skratta åt hennes inlägg? Jag har inte bestämt mig ännu men jag känner ett förakt för de som skrevs. Vilken skev och skruvad inställning till andra männsikor som andas samma luft som henne. Jag tycker att tjejen är fin och mkt kvinnlig , alla måste inte vara trådsmala för att duga och räknas liksom. Jag bojkottade deras sajt för länge sen... Comes around... Goes around... Bra inlägg Tina och jag håller med dig till 10000000 % / Sussie Meurk

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gråta tycker jag för det är tragiskt att ha så dålig självkänsla att man måste skriva sådana saker. Ha det gott!

   Radera
 3. Bra skrivet, jag blev fruktansvärt upprörd när jag läste inlägget.
  Skulle tro att hon kommer få ångra inlägget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Camilla! Ja hon har nog fått sig en släng men undrar om det verkligen biter på den personligheten...

   Radera
 4. Bra skrivet! Tycker du tänker rätt :)

  SvaraRadera
 5. Bra skrivet, jag blev skitförbannad när jag läste hennes blogg igår. Ska också bojkotta både henne och LCHF-klubben framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt - bojkott är det som gäller för jag tror det är det enda som funkar dvs inga pengar in...

   Radera
 6. Bra att du agerar och markerar. Borde finnas fler av sådana som du / Kram M.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och fler som du Margaretha. Hoppas så vi ses imorgon!!! Kram

   Radera
 7. Hon måste fan bli anmäl! Så störd och utan verklighetsförankring!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker man men hon har nog fått känna på snålblåsten lite nu...

   Radera
 8. Håller helt och fullt med dig! Hon har helt klart gått över gränsen, även om det är hennes plan så får det snart räcka.

  Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis man får inte gå över en gräns och denna gången var det mer än övertramp. Kram tillbaks!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass