Trött men lycklig

Dags för tredje dagen på Träningsinstruktörsutbildningen på The Academy idag. På Kostrådgivningsutbildningen i våras upplevde jag något liknande och det är att alla som går utbildningen brinner för ämnet plus att lärarna är oerhört kunniga och väldigt duktiga på att lära ut. Det är en riktigt WOW-känsla och ger en extra skjuts att anstränga sig.

Så även om jag är trött och känner mig lite sliten av alla intryck, så är det med lycka jag hoppar ur sängen på morgonen för jag är så spänd på vad som väntar idag! Jag ser fram emot att träffa mina 17 nya kompisar samt lärare Per. Jag ser fram emot att få lära mig nya övningar och teknik i gymmet. Jag ser fram emot att spela instruktör - kund och att få feedback på vad jag kan utveckla. Jag ser fram emot att presentera min hemläxa för Per hur jag ska komma tillrätta med mina axlar och skulderblad för att få till tekniken ännu mer.

Eller okej nu ska jag vara ärlig - jag är lite nervös inför det sistnämnda... Men jag har förberett mig så gott jag har kunnat och jag är där för att lära. En annan bra sak vi gör i slutet på varje dag är en mindmap. Det innebär att vi noterar i vår pärm: vad jag har lärt mig idag, vad är jag bra på, vad kan bli bättre, det här ska jag utveckla, vilka hållpunkter tar jag med mig?

Jättenyttigt och det jag tog med mig igår var tex att metodik och att kolla hållning med pinnen sitter, jag är duktig på att se kunden och ta hand om den, jag ger tydliga instruktioner och jag har en stor övningsbank att hämta övningar ifrån vid behov. Jag ska bli bättre på tex min egna kroppsrörlighet så att tekniken kan tas upp ännu ett snäpp, jag måste plugga mer på musklerna och vad de kan göra, och jag ska vara lite mer fysisk med kunden.

Vad jag också tog med mig var att PT-Malou har förberett mig väldigt bra (TACK!), att jag vågade göra omvänd ryggresning (hade aldrig hänt för ett år sedan), att jag är stolt, glad, lycklig över min kropp och vad den kan göra! Så idag is going to be a great day!!! Vad ska du hitta på?

Mycket pinne och gummiband

Lärare Per och kompisar 

Mellis-tajm 

Min hemläxa till Per 

Mindmap 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass