Bästa teamet!

Igår satte jag alla väckarklockor och mobiler i huset för att inte göra om samma misstag som i torsdags dvs att försova mig till PT-passet. Allt gick bra och jag vaknade tom lite innan första klockan ringde :-) Visste inte vad som väntade men det blev ett väldigt kuligt pass. Massa TRX och så pilatesbollen. 


Är så sugen på att köpa en egen TRX men det är det där med hur man ska fästa upp anordningen. Har ju inte en ribbstol hemma men det kanske man skulle ha... Får nog prata med maken för jag tycker det är rolig och effektiv träning. Kunde vara perfekt att köra lite övningar efter ett löppass till exempel.


Förresten mitt under passet så kom en av stamtjejerna fram för hon skulle hänga upp en matta precis där vi var och tränade. Jag pustade och sa att det var bra hon störde så jag fick pausa :-) Då började hon berömma mig och att man verkligen kunde se stor skillnad från det att jag började och nu. Både till kroppen och vilka övningar så PT-Malou och jag sträckte lite på oss :-)


Ja shot vad tiden går fort men det är ju nästan på dagen ett halvår som PT-Malou och jag har tränat ihopa!!! Varje PT jag har haft (lät som jag har haft en hel arme) har lärt mig specifika saker och typ kommit in i en tid i mitt liv när jag skulle träna med just dem känns det som. Kommer alltid vara dem evigt tacksamma och de finns alltid med mig i mina träningstankar på något sätt.


Först ut var PT-Jennie som träffade mig när jag vägde 117 kilo och skulle börja träna. Kommer aldrig glömma vårt första pass ihop första veckan i januari 2008. En förmiddag i Lilla salen på Studio S och hon hade satt ihop en cirkel med övningar som jag skulle göra. Typ ta dig ner på golvet och lägg dig på magen för att sedan resa dig igen... PT-Jennie gav mig kärleken till träning och fick mig att förstå att oavsett storlek så kan man göra något.


PT-Marie som jag tränade ihopa med under halva 2010 och 2011 nötte teknik, teknik, teknik i gymmet med mig. Hon lärde mig alla maskiner, inställningarna till dessa samt tekniken och att koppla på rätta musklerna. Tog nog ett halvår innan jag kände mig säker i gymmet och numera kan jag inställningarna och vikterna i huvudet. Enorm trygghet att ha och få som tyvärr har den med sig. Dvs tror många skulle vilja träna styrka men tycker det är krångligt. Tack vare PT-Marie så älskar jag numera styrketräning.


Och nowdays så är det PT-Malou som utmanar mig som jag aldrig har blivit utmanad i mitt liv vad det gäller träning. Hallå jag skolkade från varje gympatimme jag kunde och har aldrig sett mig som en träningsmänniska. Det gör jag nu! Kommer inte glömma den första tiden när jag tänkte "herregud vad vill du att jag ska göra människa tänk på att jag är en tjockis och jag kan inte göra sånt..."


PT-Malou har fått mig till att börja springa, att svinga med 16 kilos kettlebells, att göra 100 burpees i ett pass, att köra olympiska lyft, jag kan hoppa, att våga mig in i Smith-maskinen, jag kan visst då köra massa benböj med mina knä, att köra bröstpress med stång, att göra armhävningar och plankan på tå. PT-Malou får mig att känna mig oövervinnerlig och att jag kan fan göra vad jag vill bara jag bestämmer mig!!!


Om 108 dagar påbörjar jag mig träningsinstruktörsutbildning och ganska så exakt 4 månader till den praktiska delen dvs den som tillbringas i gymmet. Ska bli spännande att se var jag är då träningsmässigt och vad mera PT-Malou har pushat mig till att göra. Bring it on och jag hoppas du följer med på äventyret utav bästa träningsteamet!

Dagens sista övning. Fniss nä det är inte jag som fiser utan det är bollen :-)

Samma övning från den 8 juni men skillnad i hur jag kan få upp rumpan och höfterna tycker jag!

Plus Lotta och Malin - jag vill bara poängtera no hoodie på dagens pass...

Kommentarer

 1. Vi har en TRX hemma och fn hänger den i takbjälkarna på den oinredda övervåningen men vi har ett stopp med som man kan fästa så man kan fästa den i en stängd dörr- himla smidigt också!

  Är så grymt imponerad av dig och speciellt efter mitt eget pass med PT förra veckan där jag knappt kunde gå på en hel vecka efteråt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har förstått man kan det men är lite nojig att jag ska rasera nya huset om jag är för tung :-(

   Tack så jättemycket! Javisst är det tufft med PT men det ger resultat. Och från passet förra torsdagen när vi körde överkropp så var det först i tisdags som jag kunde röra armarna utan att kvida. Sweet :-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

12 veckor med Itrim

Hur många burpees?

5 månader sedan min Gastric Bypass