Fina gäster på besök

Igår så fick bloggen stå tillbaka för verkliga livet. I know oväntat men så är det ibland :-) Uppe med tuppen kl 07.00 för att börja förbereda maten. Sedan en runda på gymmet. Bidde 30 min crosstrainer och 30 min styrka för benen plus rehab och stretch. Efter det blev det hemmagympa - ja dvs städning utav huset och ogräsrensning i rabatter. Dukning till 14 personer och sista föreberedelserna med mat. Baka tårta och på med grillen. Smink och finkläder - check och där ringde det på dörren. 


Var jättetrevligt men också lite nervigt. Ibland är det svårt att gissa hur dagens LCHF-meny mottages. Och igår var yngsta gästen 15 månader och äldsta 83 år så det är många smaklökar att tillfredsställa. Men det verkade gå hem då vi hade mycket mycket mat men det inte blev så mycket kvar. Maten blev falsk potatissallad, grillade fläsklägg och korvar, samt sallad med bla broccoli och sparris. Som efterrätt och till kaffe serverade jag en Budapest-tårta med färska jordgubbar. Snacksen bestod utav olika sorters nötter, fläsksvål och 70% mörk choklad. Det enda som inte hade blivit godkänt var väl läsken och vissa starkare drycker men det får räknas som felmarginalen anser jag :-) 


Tårtreceptet hittar ni i denna boken. Jag gjorde alltså tårta istället för att rulla ihop den. Hackade även mörk choklad i mellanlagret men det enda jag hade var 86%. Blev lite bittert och hade nog varit smaskigare med typ 70-80%. Vispad grädde (obs inget socker i grädden...) och färska jordgubbar blev väldigt mumsigt. Dock förvänta dig inte Budapest-maräng enligt traditionellt recept dvs väldigt söt och sprött. Detta blir mer som en nötbotten då receptet endast innehåller äggvita, sötningsmedel, hasselnötsmjöl, kokosmjöl och hackade hasselnötter.


Kommentarer om gårdagens meny: "denna är ju mycket godare än riktig potatissallad", "alltid så spännande att bli hitbjuden för man får ny och god mat", "gott att tårtan inte var så sött". Roligt tycker jag och skönt att jag kan servera mat som jag vet is good for you och inte försätter gästerna i sockerchock. Har ju bla mamsen och hennes sambos diabetes och ta hänsyn till och då är det extra gött att veta att maten jag serverar inte försämrar någons hälsa.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

12 veckor med Itrim

Hur många burpees?

5 månader sedan min Gastric Bypass