Halvlek i löpningsschemat

Maken retades med mig för det är mycket ojande och ångest innan jag ska bege mig ut på ett löparpass. Sen när jag kommer tillbaka hem så är det med ett brett leende och minst 10 minuters skrytprat om hur jäkla bra jag är :-) Jaja det är väl det som kallas uppladdning...

I och med dagens pass så är härmed veckan 6 avklarad på mitt Running Sweden löparschema och därmed halvlek. 6 veckor kvar på schemat och på lördagen i veckan därefter är det dags för Tjejmilen, Känner mig faktiskt lugn men nu börjar jag bli nyfiken på hur långt en mil är. Så antingen denna veckan eller nästa så tänkte jag åka ut till Skrylle och kolla läget.

Resultat vecka 6

Tors 30 min runda

Tid: 30 min (29,33 min egentligen så fick småjogga lite på uppfarten, 1,30 min uppvärmning)
Puls: 141 genom, 152 max, 28,05 zon
Jämförde detta med min första 30 mins gröna runda dvs när jag sprang hela tiden. Då var tiden för exakt samma runda: 32,30 min och puls: 130 genomsnitt, 147 max. Det är alltså 3 minuters förbättring på cirka en månad och det är jag väldigt nöjd med.

Lör 60 min runda
Mitt första 60 minuters pass någonsin!!! Så jäkla stolt! Läs mer här: http://www.butterflytina.com/2012/07/jag-ar-en-krigare.html
Tid: 60 min (3 min uppvärmning) (typ Hjärup runt 59,45 så fick småjogga på uppfarten igen)
Puls: 134 genom, 144 max, 56,21 zon

Sön intervallpass
Första intervallpasset jag har kört utomhus och lite svårt att veta hur lång tid etc. Men gjorde min egen variant och tror mig jag vart helt slut.
Tid: 36,07 min (1,30 min uppvärmning )
Puls: 142 genom, 158 max, 32,34 zon
Först en löparrunda på 18,30 min, sedan gjorde jag 10 intervaller (spring 60 m allt vad jag kunde och gå 60 m tillbaka i grusgången mellan husen - grannarna undrade nog va fasiken jag höllt på med men maken hejade och vart imponerad hur fort jag kunde springa) och sedan nedvarvningsjogg.

Kommentarer

  1. Härligt jobbat Tina! Vill bara tipsa om att milen i Skrylle är mycket jobbigare än vad Tjejmilen blir. Bara så du vet :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Pernille! Ja jag har förstått det - har fått tipset att köra 5 km två gånger istället så tänkte göra det. Tack!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass