Helst pizza och ostbågar

Idag när jag kom hem slut från jobbet hade jag egentligen bestämt mig för att jag skulle ut och springa en runda. Men så började det ösregna och jag kände efter för mycket. Det enda jag ville var att käka en fet pizza och sedan slänga mig på soffan med en stor påse ostbågar framför TVn. Trött på att vara trött :-(

Men jag vill inte bryta mitt flow med maten just nu. Har lovat mig själv att fram till semestern är det LCHf a la Tina som gäller utan undantag och that's it! Så det fick bli ett mellanting. Jag förhandlade bort löpningen med mig själv för kroppen är trött men jag är mycket medveten om att denna veckan ska det göras 4 pass varav ett blir med PT-Malou på fredag.

Vad det gäller kvällsmaten så var jag så trött på de alternativen jag hade i frysen och hade inte direkt några ingredienser eller ork att laga något avancerat. Trött på ägg så att göra omelett eller bara steka ägg var inget alternativ. Så jag testade ett nytt recept ur en av LCHF-bilagorna. Har ju inte ätit en skiva bröd på över 3 veckor och blev sugen på det.

Dock likadant som med LCHF-efterrätterna så smakar det inte alltid som det ser ut :-) Dvs om man tror att man ska sätta tänderna i en fralla a la old school så blir man ack så besviken... Det smakar mer som scones skulle jag säga. Men med Bregott, skinka och brie så fick det bli min kvällsmat. Plus lite jordgubbar till efterrätt. Så även om det inte blev pizza och ostbågar så blev det en väldigt lyxig måndagkväll. Och nu ska jag faktiskt gå och lägga mig så jag somnar i tid...

Kommentarer

 1. Strongt av dig!
  jag gjorde LCHF-pizza för nån vecka sen, den blev riktigt bra!
  Degen var helt ok även om den inte är som vanlig..
  Tips om du är intresserad :-)

  Kram!


  2 plåtar (8-12 portioner)

  200 g riven grana padano eller liknande
  8 ägg
  1,5 dl vispgrädde
  4 msk fiberhusk
  Lite salt

  Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på två plåtar. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175g.
  Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 250 g tills osten smält och allt fått fin färg!

  På vår pizza hade vi: Tomatsås, riven ost, parma, gorgonzola, oliver och rödlök. GOTT!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Camilla för tipset! Har provat ett annat recept som inte var en hit men denna kanske blir bättre. Tack!

   Radera
 2. dem är as goa, brukar baka dem... =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae allt smakar scones men det är väl mandelmjölet som gör det. Plus jag tyckte jag blev lite skumt mätt eller konstig i magen snarare...

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass