Trögt blev tjoho!

Försökte verkligen komma på varje ursäkt jag hade för att komma ifrån andra löp-passet som vart intervaller men till sist var det bara att inse fakta. Skulle bli så fasiken besviken på mig själv om jag messade upp en vecka till så idag var det truly - just do it för bövelen!

Fick bli inne på gymmet för orkade inte med regnet ute i alla fall. Usch vad det vart trögt att knyta skorna och kliva upp på det där bandet. Kändes som det inte var en droppe syre inne heller pga det kvalmiga vädret. Men va sjutton nu var jag där och springa skulle jag. Kan ju inte blogga imorgon och säga att jag messed up :-)

Det finns olika intervallpass att välja mellan men jag valde det som verkade enklast dvs enklast att hålla i huvudet och komma ihåg vad jag skulle göra... Så det schemat var: 15 min jogg, 8*1 min med 45 s vila och sedan 10 min jogg. Alltid när det är första gången jag kör ett pass utav löparschemat blir jag lite osäker på hastighet dvs hur mycket orkar jag egentligen för att orka hela tiden.

Men detta gick ju bra ju. Svetten forsade och jag vart trött när det var över men nästa gång så vet jag att jag kan ösa på lite till. Det blev 2 min uppvärmning på speed 5,0 sedan resterande 13 min på speed 6,5. Intervallerna la jag på 8,5 för det vet jag ju att jag kan. De sista 10 låg jag på 6,5 men sen ökade jag till 7,0.

När det bara vart ett par minutrar kvar såg jag att jag var ju nära 5 km så då kunde jag ju inte sluta :-) Så kl 42,26 min så hade jag sprungit 5 km. Rundade av till 45 minuter och sedan lite rörlighetsträning med pinnen på det. Så efter all ångest och ursäktspåkommande så blev det ett stort tjoho! Tänk att för ett år sedan drömde jag att komma under 45 minuter på 5 km... 


Och idag gjorde jag det. Visserligen intervaller etc men nu vet jag att jag kan och det boostar mitt självförtroende något enormt! Plus att dagens pass vart tufft men jag kunde mera och det är också skönt att veta till nästa intervallpass. Och tänk då om jag aldrig släpat mitt arsle till gymmet och genomfört passet... Ibland är just do it väldans bra!!!

Kommentarer

  1. YAY! High five på den, Tina - bra jobbat! Snart kan du hänga med på mina långsamma långpass i skogen ju :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. JA visst är det! Ja jag tänkte på det häromdagen :-)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

12 veckor med Itrim

Hur många burpees?

5 månader sedan min Gastric Bypass