Receptet på falsk potatissallad

Och här kommer receptet på den falska potatissalladen från senaste numret från "Mat & Hälsa". Du behöver: 1 squash/zuccini (vad det nu egentligen heter), ½ purjolök, salt, peppar, smör, 0,5 dl majo, 2 dl creme fraiche, 1-2 msk fransk senap, 1 tsk kapris. Detta är beräknat till 4 portioner men det beror på hur hungriga gäster du. Gör den dagen innan du ska servera så får allt gotta till sig lite extra. Så här gör du: Skalad och tärna squashen, finhacka purjolöken. Stek i smör tills det mjuknar och salta/peppra efter smak. Lägg i en skål och låt det kallna. Blanda i resterande ingredienserna så det blir som en potatissallad. Voila!


Gårdagens rester till lunch

Varför byta ut potatisen? Spara kolhydraterna. Squash innehåller ca 2-3 gr per 100 och potatis 16. Så på en portion kan det bli en del. Om du vill tänka på såna saker :-)

Kommentarer

  1. http://kaklet-kaboom.blogspot.se/2012/06/asgod-zucchinisallad.html <-- Den här är med riktigt god! Jag tog ett recept på falsk potatissallad som min mamma hade och modifierade en del. Berätta gärna vad du tyckte om du provar! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha tack för tipset - den får jag prova!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass