Gårdagens bjudmiddag

Igår hade vi makens äldsta vän med fru och barn på besök. Mysigt och även om vi inte kunde sitta ute så grillade vi. På grillmenyn stod fläskfile, korv, halloumi. Fläskfilen hade jag marinerat under dagen. Receptet var hämtat från en LCHF-bilaga och det blev mycket gott. Till detta blev det en matigare sallad med bl.a. broccoli samt sötpotatis och blomkål som rostats i ugnen. Plus köpe-sås från Lohmanders.

Mitt problem är att det var så gott att det inte hanns tas några bilder på resultatet :-) Och by the way - chili stings like a bitch i handflatorna i flera timmar när du ömsat skinn pga PT-Malous roligheter... Till efterrätt blev det en variant på cheesecake. Nämligen detta http://56kilo.alltforforaldrar.se/cheesecake-i-glas/. Var ju tvungen att pröva när min fina Anna testat det :-)

Även denna blev en succe tom bland barnen som mumsade glatt i sig. Plus de färska jordgubbarna som blev över från dekorationen. Jag använde ca hälften av sötningen utifrån receptet och jag tyckte att det räckte och så la jag till lite mer färska bär. Jag hade även mandelcrunchen inne 2 minuter längre än receptet men skulle nog varit lite längre för att bli lite mer crunchy. Inte lätt det där med ugnar och tider. Faktiskt det jag tycker är det absolut trixigaste med bakning.

Marinadreceptet till fläskfilen


 Efterrätten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

12 veckor med Itrim

Hur många burpees?

5 månader sedan min Gastric Bypass