Dag 20 - Havrekakor till Justin

Tungt att gå upp imorse för att cykla till gymmet men när jag väl satt på cykeln så gick det ju bra. Likaså att träna. Alltid skönt efteråt när man duschar. Bästa starten på dagen för mig fast det sitter långt inne ibland :-) Har annars varit en helt vanlig dag på jobb men i eftermiddags slog det förbaskade suget till. Jag vet varför och för några veckor sedan hade jag ätit allt jag kommit över. Och ni kan tror tankarna snurrade hit och dit men jag sa till mig själv på skarp - Jensen du rör inget för du fixar detta!!!

När jag kom hem så vart det full fart i köket. Fixade lite lax i ugnen så jag snabbt ska kunna slänga ihop mat vid behov. Efter det på blomkålspizzan till middag från PT Online receptbanken. Lite skeptisk för tidigare recept jag testat på detta har inte varit ätbara. Detta var: mosa kokt blomkål (ca 240 gr - ta bort eventuell vätska), riven mozzarella (1 "bulle"), kryddor och 1 ägg i en smet till en botten, in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter, ta ut och lägg på godsakerna, in igen till osten smält och ät. Okej det är inte pizza och kanske är jag svältfödd på sådant just nu. Fast det blev riktigt gott och ett knep tror jag är att krydda som tusan :-)

Och när ugnen ändå var igång rörde jag ihop havrekakor som ska vara mellanmål. Till en portion så är det två kakor gjorda på ½ banan, ½ msk jordnötssmör och 20 gr havregryn som rörs ihopa till en smet. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper till två kakor och smeta ut i en cirkel. In i ugnen ca 15-20 min på 175 grader. De ska stelna till och få lite färg. När de svalnat så tar du kvarg och rör i lite vaniljpulver (the real stuff som är de svarta kornen - inte vaniljsocker!) smeta på detta på en av kakorna och lägg den andra ovanpå. Tänk en GB sandwich eller oreokaka :-)

Gjorde 3 portioner för tänkte smuggla med två kakor imorgon på Justin Timberlake konserten i Köpenhamn och två kakor på 4Good eventet på onsdag. Gäller att vara förberedd så jag kan motstå hungern och frestelserna. Hoppas de går hyfsat att transportera. Tänkte jag kunde lägga in dem i kylen/frysen lite så de verkligen stelnar till. Annars får jag väl slafsa i mig det bäst jag kan. Så ser du någon på en storbildsskärm från Parken imorgon som har kvarg och havrekaka runt munnen så är det yours truly...

Vill du se bilder från dagen så finns de på Instagram och Facebook. Även Justin kommer i flödet där imorgon :-)

Kost: Testade två nya recept - blomkålspizza och havrekakor. Blev lyckat!
Träning: Jäpp måndagspasset på gymmet med bl.a. marklyft. Cyklat till gymmet, till jobb och hem ca 65 min.
Mentalt: SUGEN men jag vet varför. Fast heja mig för jag föll inte i sockergropen!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass