Dag 32 - Ogräs och linser

Sov länge idag. Bästa starten på helgen att sova tills man vaknar istället för att väckarklockan skräller i örat. Gjorde hallonpannkakor till mig och maken till frukost. Lika mumsigt och mättande denna lördagen som förra. Plus känns lite lyxigt tycker jag. Vilken start va? Efter det blev det till att röja lite i huset. Har ignorerat det länge nog men nu gick det inte längre. Likaså med ogräset ute i trädgården. Så efter den lyxiga starten så har bloggerskan inte suttit mycket på rumpan idag fast det är vilodag :-)

Dagens lunch i Jenska hushållet (4 port): Lite olja i en kastrull och 2 hackade lökar som steks lite. På med valfria kryddor (jag tog vitpeppar, gurkmeja och lite paprika). Hacka färsk basilika och timjan och släng i. Fräs lite sedan i med kokta linser (ca 1000 gr) och ca 1L buljong. Koka upp och blanda i rostad vitlök. Mixa med stavmixer och häll upp i skålar. Pressa lite färsk citronsaft, ringla lite fin olja och lägg basilika/timjan lite fint på.

By the way rostad vitlök gör i du i ugnen på 200 grader först. 1 klyfta per portion, skalet på. Ha koll för de ska bara få lite färg och inte explodera som min gjorde. Fast lite imponerade så låg skalet på ett håll och en hel vitlök kvar. Tadaa liksom :-) Även om jag blev lite trött på mig själv för jag alltid lyckas. Klumpeduns is my middle name... Typ en timme senare tappade jag ett ägg i golvet som krossades. Ja listan kan göras lång - bara att fråga maken som oftast får komma till min räddning :-)

La upp dessa bilderna på Instagram tidigare idag

Ser lite proffsigt ut... 

Kost: Testade ett nytt recept idag från PT Online - linssoppa. Väldigt lätt att göra och väldans god!
Träning: Räknas städa och rensa ogräs?
Mentalt: Full av energi och bra tankar!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass