Dag 29 - Skavanker

I påskas gav ju min stegräknare upp dvs behövde nytt batteri och samtidigt kände jag att jag orkade inte ha koll på hur många saker som helst. Jag kan inte fixa all mat, träna 6 tunga pass i veckan, sköta jobbet och ha en fritid samtidigt jaga steg. Blev liksom för många bitar och det stressade mig. Tänkte att det kanske också kan vara bra att ta en break ifrån den där räknaren men definitivt inte frisk luft.

Och vet ni vad? Min vänsterhäl som har sporrats sig sedan denna skulle löpträna inför och efter Tjejmilen för två år sedan (ALDRIG MERA LÖPNING SÄGER JAG BARA) har blivit så mycket bättre. Ibland känns den men nu kan jag tom tassa några steg barfota utan smälla av. Märker även av det i träningen. Nu kan jag få till upphopp som ingår på måndagspasset (varvat med höftlyft - fy jobbigt bara jag tänker på det...) samt trycka ner hälarna ordentligt i tex knäböj. Hallå me like!

En annan skavank (japp reservdelskropp) är ju min berömda svans. Den som jag suttit itu för att kroppen har varit för stor :-( Den där lilla kotan kan ni tro kan ställa till med djävulskap. Undviker jag bara att häcka i soffan för länge så är den hanterbar. Brukar jämföra det med att när jag hade som mest ont kändes som att få upp en machetekniv mellan skinkorna. Idag prata vi en slö smörkniv istället... Improvement!

På tisdagar som är det enda passet som innehåller specifika magövningar så varvas russians med plankan. Brukar vara en procedur att hamna rätt på rumpan och inte luta för mycket på den där svansen. Fast igår upptäckte jag mitt i övningen att va fasiken det här går ju riktigt bra. Gör inte ont. Ömmar inte ens. Tjoho! Så skönt även om som skrivit jag vet att denna skadan finns där forever och jag får alltid vara på min vakt (bokstavligen dvs hellre stå i givakt än att sitta). Men att genomföra träningen utan den smärtan var väldigt gött!

Och sist men inte minst min berömda "dragitförmångatungaresväskoralternativburitförtungaväskorpåhögeraxeln"-skada har hållit sig lugn. Har varit lite nervös nu med ändrat träningsschema om den skulle hålla. Lite skrikig de första veckorna innan den värmts upp men nu funkar det riktigt bra. Jo kommer alltid känna av den men inget som hindrar något. Nu gör jag visserligen typ inga armhävningar och plankan jag gör är lite modifierad (funkar väldans bra). Men det är ju många tunga lyft.

Nä vet ni vad jag tror bloggerskan och hennes kropp äntligen börjat acceptera att det är tung styrketräning i gymmet som är denna kropps melodi. Alla är vi byggda på olika sätt, har olika bagage med oss och olika saker vi triggar igång på. Det finns de som finner sin grej i löpning, dans, gruppass eller whatever. Men jag hämtar energi, ork och får min mentala vila bland hantlarna på gymmet. Baby I am home och skavanker är till för att övervinnas!

Kost: Äggmackor, kyckling, lax, keso och havrekakor på schemat idag.
Träning: Kom inte upp imorse så fick köra iväg på lunchen. Funkar ju det med.
Mentalt: Lite sug men it is that time plus lite tjollahoppsan på jobb och denna funderar på choklad :-(

PS! Angående igår så fick jag pepp från Linnéa idag. Skrev häromdagen i kommentarsfältet för den dagen att "det vara bara att bita ihop och följa schemat trots sug". Fick då detta peppet i min veckofeedback: "jaaa bit ihop nu Jensen :) Du fixar detta!!" Då kan man ju inte göra något annat än att lyda :-)

Kommentarer

 1. Jätteroligt att läsa att kroppen börjar läka. Nu är det bara till att fortsätta röra sig framåt. Och tro mig: det blir lättare för varje gång =)
  Keep going!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp skönt även om jag vet att de skador jag har försvinner inte utan kan i alla fall bli hanterbara. Tack för peppet Alice!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass