Dag 33 - Planering is key!

Idag la jag upp en bild på Instagram/Facebook på min mellis-factory som jag kallar det. Det har blivit så att söndagar är min planeringsdag. Då kollar jag av kommande veckan i kalender för att se att träningen är inplanerad och vilka aktiviteter jag har t.ex. jobbmöte och sociala grejer. Efter det går jag in i PT Online-verktyget för att planera alla veckans måltider - frukost, lunch, middag och mellis. Skriver upp veckans inköpslista i mobilen och kollar av kylen/frysen/skafferi för att se vad jag har hemma som kan användas. Plus skriver ut de nya recepten som jag ska prova.

Oftast kör jag samma frukost och mellis måndag-fredag. Främst för att det är enkelt och jag kan förbereda men också för att jag t.ex. älskar äggmackor :-) Så koka ägg is a must plus se till att jag har det hembakta rågbrödet i frysen. Efter det väger jag upp keso och frukt till mellis så är helt plötsligt 5 frukostar och 5 mellisar förberedda på bara några minuter. Me like! Matlådor checkas av och recepten läggs fram så jag vet vad som gäller. Allt för att göra det så enkelt för mig som möjligt och faktiskt genomföra det hela!

Efter det tar jag tag i veckans träningspass. Skriver ut respektive dag och kollar av vilka vikter jag ska använda. Eventuella höjningar eller andra uppmaningar t.ex. testa att gå lite djupare eller att hoppa lite högre skrivs också upp. Sedan lägger jag dem i dagsordning i en plastmapp som jag lägger i grovköket där träningsväskan packas. Då kan jag bara på någon sekund dra ut rätt dag och lägga i ryggsäcken. På söndagen tvättas även veckans använda träningskläderna och kvällen innan lägger jag fram träningskläderna på toaletten så de är bara att dra på. Så gör jag varje kväll dvs det första jag gör när jag kommer hem är att packa upp det använda och ner med det som behövs för nästa dag exempelvis vanliga kläder.

Fast det är ju inte så att jag spenderar timmar på detta och att hela söndagen går åt. Effektivt tid är det kanske max en timme men denna timmen förenklar min vardag något oerhört. Jag har en plan och vet vad som gäller. Både vad det gäller vilken träning jag ska ladda för och vilken mat som jag ska stoppa i mig. Jag investerar i min framgång och jag tror att just denna planeringen och motivation att följa plan är det som gör att det funkar för mig. Nu är jag redo att möta ännu en vecka och köra järnet!

Träningskläder på tork

Packningsstationen i grovköket

Förberedda matlådor i kylskåpet på en specifik hylla så jag kan bara hugga tag i dem utan att tänka. 

Två av veckans recept - currykyckling och torskburgare 

Veckans gympass utskrivna 

Kost: Allt enligt söndagsplanen plus förberedelser för nästa vecka.
Träning: Yes första intervallpasset på crossen som jag inte dog kräkdöden. Utan kunde tom ta i lite extra!!! Känns som flåset har förbättrats, jag är starkare och hälen gör inte ont så jag kan trycka ifrån. Plus att låren och rumpan formats om lite så det faktiskt är lättare att utföra "stegrörelsen".
Mentalt: Känner mig laddad och inte så trött. Dels har jag taggat ner på aktiviteterna och prioriterat återhämtning. Och dels har jag jobbat med huvudet och peppat mig själv. Allt kommer att ordna sig till det bästa!

Kommentarer

 1. Jag vet inte om du fick mitt mejl - men detta var precis den pepp och info jag behövde. TACK! Känns som att det var skrivet till mig. ;-) / AZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan! Jo jag har fått det men tyvärr inte hunnit svara :-( Va bra att det hjälper dig!!! Ha det gott!!!

   Radera
 2. Svar
  1. Tack Ella! Den hjälper mig men ibland så följer jag inte den :-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass