Fortsätt till huvudinnehåll

Träningsläger på hemmaplan

Läser om detta häromdagen hos Pernille och tyckte det vart en himla bra idé. Det vill säga om man av olika skäl (inga pengar, kan inte åka just då, kan inte lämna barnen, vågar inte eller vad det nu kan vara) inte kan åka iväg på en träningshelg eller träningsresa så kan man ju fixa själv. Bestäm en dag eller varför inte en helg där du antingen lägger upp ett kuligt träningsprogram för dig själv eller slå dig ihopa med en kompis.

Kan ju vara tex bli något som promenad/joggning (en fin slinga i naturen och ute i den friska luften), testa ett nytt gym, testa ett nytt träningspass, du sätter ihop ett gäng övningar till ett boot camp (antingen ute tex med ungarna eller be att få låna salen om den är tom på ditt gym och sätt ihopa en träningscirkel). Fixa någon god nyttig lunch och kanske avsluta med spa a la home eller om det finns tex bastu på ditt lokala gym.

Det jag försöker säga är att ibland är man sin egen bäste dräng och det finns inga ursäkter till att inte ha lite roligt. Omväxling förnöjer och man kan med väldigt små medel få ihop en kanon dag/helg. Och som sagt var inte rädd för att fråga någon annan om de vill hänga på. Behöver du lite träningstips eller lunchtips så tveka inte att höra av dig för jag hjälper gärna till. Lycka till!!!

Kommentarer

 1. Svar
  1. Javisst är det. Jag tror jag ska minsann göra det en dag :-)

   Radera
 2. Saknade dig idag. Åker imorgon till NY, så vi ses inte förrän den 16. Önskar dig en trevlig PÅSK.
  Kram Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag dig men har tagit ledigt från gymmet denna veckan :-) Tack för erbjudandet att shoppa men jag har bestämt mig för att köpa en pulsklocka istället. Ha det nu så skönt i storstan så ses vi när du är tillbaks. Ta hand om dig! kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…