Tips om nödlösning

Om du som jag har haft en tillfällig stressig period dvs inför tentan så kan man bli mer mottaglig för infektioner. Är väl inte helt ovanligt att bli tex förkylning efter en sådan pärs. Då har jag ett tips till dig men obs detta är för en kortsiktig stressperiod. Inga hälsotillskott i världen hjälper om din stressnivå är konstant hög. Det enda som hjälper då är att få ner stressen på olika sätt. Det tänkte jag blogga om en annan dag men nu åter till kortvariga tipset.

Det du behöver tillföra i en sådan här situation för att boosta ditt system är magnesium, zink och C-vitamin. Det enklaste sättet att få det i en tablett är Berocca. Dock ska du göra följande: du köper ett rör med 15 tabletter dvs kör en "kur" på 15 dagar. För att äta en om dagen en längre tid ger ingen effekt - då är det bättre med riktig mat. För du ska också tänka på att tabletterna innehåller sötningsmedel which is not good for you. Utan detta är för att tillföra en tillfällig boost.

Du ska också dela tabletten i halvor så du tar en halva på morgonen och en på kvällen. Detta för att optimera upptaget dvs får kroppen en tablett på morgon så kommer du kissa ut överskotten under dagen. Men tar du däremot ena halvan på morgonen och andra på kvällen får kroppen en lagom dos som den kan tillgodose sig med i lagom takt.

Dagens tips

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass