Dagens styrka

Idag är det ju tisdag och då är det PT-Malou på schema. Kl 06.45 ska bloggerskan vara ombytt, yoghurt nere i magsäcken, nykissad och stå redo för en timmes utmaningar. Idag fick jag äran att välja om jag skulle köra styrka för underkropp eller överkropp beroende på dagens form efter helgens äventyr. Kände att överkropp nog vart bästa lämpat och det gäller ju att ta tillvara på valmöjligheten för den är nästa once in a lifetime...

Lite lugnare tempo idag men jag har garanterat träningsvärk imorgon i framför allt armar och bröst skulle jag tro. Jag fick köra superset dvs två övningar åt gången utan vila emellan. Började med bröst så det blev hantelpress och flyes. Hur många reps har jag ingen aning om - jag gör ju bara som jag bli tillsagd :-)

Efter det två varianter för ryggen - latsdrag och rodd med viktskiva. Fick först en skiva på 10 kilo men det vart tydligen för lätt så det blev stor-skivan på 20 kilo... Kul övning tyckte jag för det känns som jag kan den liksom. Sedan bidde det dips och biceps som gick över till 2 axelövningar. Yikes då vart jag mör i armarna.

Då vart det dags för ryggresningar på pilatesbollen och plankan. Hmm övar ju på olika ryggresningar och blir bättre och bättre. Bara att fortsätta ligga i men nu vågar jag i alla fall ligga och göra dem på en boll. Det hade jag inte gjort innan detta året. Likaså plankan. Övar och övar och tycker det ser hyfsat ut även om man alltid kan finputsa teknik. Men tänk för mindre än 4 månader sedan hade jag aldrig gjort den på tå och min axel hade bara rasat...

Här kommer lite filmer också dagen till ära. Förstår dock inte varför PT-Malou alltid ska filma mot slutet. Kan hon inte ta i början när man är fräsch :-) Skämt åsido tycker jag det är kul med dessa videos för att se mina framsteg. Tänk att kunna jämföra när jag gör plankan om ett år - teknik, hur länge och hur min kropp ser ut. Återkommer mera till det senare idag likaså fler uppdateringar från BBC för det finns många foto kvar på linslusen...

Ryggresning på boll
Över till plankan
Och en bloopers på bollen...
.. och en till :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass