Löpning med Running Sweden

Som jag skrev innan eventet så vart det löpning på söndag morgon som skulle bli den stora utmaningen. Om detta hade varit för 2 månader sedan (ja tom 1 månad sedan) så hade jag aldrig deltagit i detta passet. Jag hade valt the safe card - dansen. Men i ett övermodigt ögonblick och med ord "även för nybörjare" så anmälde jag mig.

Yikes vad nervös jag vart. När vi samlades på morgonen var jag den enda av ca 25-30 personer som inte hade en löparoutfit. Alla andra hade flashiga löparjackor och byxor medan Jensen hade mjukisbyxor och en hoodie. Det enda löparaktigt på min kropp vart mina första inköpta löparskor (mina lila Adidas från förra sommaren) och löparvantar jag köpte till uteträningen med PT-Malou.

Efter en kort introduktion så skulle uppvärmningen bestå utav lätt jogg till Gärdet där vi sedan skulle öva teknik. Hmm hallå jag är nybörjare och det vart inte lätt jogg... Började någonstans i mitten av klunga men tog bara någon halvminut så låg jag sist. Och avståndet ökade sakta men säkert till klungan.

Då brände tårarna faktiskt bakom ögonlocken och jag var 2 sekunder från att ge upp. Jag tänkte det här kommer aldrig gå och jag kan lika bra gå tillbaka och gömma mig. Jag menar har man nära döden upplevelser vid uppvärmningen hur kan man då inbilla sig att man ska klara en timme... Tack vare snälla Astrid som såg att jag kämpade och slog följe med mig fortsatte jag.

När vi väl kom fram så väntade de andra medan de gjorde jumping jacks. Fick lite hejarrop och då kändes det bättre. Sedan skulle vi para ihop oss två och två. Medan den ena sprang längs en bana (typ en stor kvadrat) skulle den andra göra styrkeövningar såsom armhävningar, benböj, planka etc. 10 varv skulle vi springa. Och under tiden skulle Lisa (som var en av instruktörerna) ge oss tekniktips.

Astrid och jag teamed upp oss och jag anmälde mig att börja springa. Tänkte lika bra att ta tjuren vid hornen och bara göra det. Ja första varvet vart väl inte kul för jag kom ju naturligtvis sist men nu blev det helt plötsligt okej. Tom lite kul. Så länge jag fick springa i min egen takt och inte bry mig om att jag sinkar någon eller är långt långt bakom.

Klarade det inte så mycket på övningarna emellan för då fick jag hämta andan utan satsade krutet på löpningen. Fick också beröm utav Lisa att jag hade bra teknik men skulle rätta upp hållningen. Oj vilken skillnad det gjorde. Nä jag svävade inte fram men lite lättare blev det. Alla hejarrop och pepp jag fick av alla andra duktiga löpardeltagare hjälpte också jättemycket.

Sen var det ju dags att bege sig tillbaka till Sportlife i sk lätt jogg dvs i racerfart enligt Jensen. Jaja då var jag bara glad att jag överlevt även om det kändes som en liten tagg i hjärtat att bara se ryggarna försvinna. Jag vill ju också men kan inte. Blä hatar det och hatar min tjocka klumpiga underkropp. Samtidigt som jag är jäkligt stolt över att jag deltog och slutförde så gott jag kunde.

Ironin i det hela är att jag tack vare min rookieinsats antar jag fick en av vinsterna som Running Sweden gav ut till de som deltagit. Blev helt paff för det trodde jag aldrig. Tänkte ju naturligtvis att de skulle ge det till en av de som vart duktiga och som är jätteintresserade utav löpning. Så därför när Lisa sa att detta priset går till en tjej med rosa/lila jacka och svart mössa så vände och vred jag mig om för att se vem det var tills jag insåg fasiken hon menar ju mig...

Wow började nästa böla på fläcken utav utmattning och glädjetårar. Nu har jag ju inget val. Kan inte ignorera att inte ta del utav detta pris och kan ju inte komma tillbaka nästa år på BBC utan lite nya löparskills. Nu ska jag bara lista ut hur jag kan använda priset utan att bo i Stockholm.

Skeptisk Jensen på vänster sida längst bort - här vart det fjärilar i magen

Information innan passet - armarna i kors som skydd...

Så här såg jag ut - där ser ni också hur svullen jag är runt ögonen.
Detta var ändå två timmar efter jag vaknat då ögonen vart helt ihop. Snyggt...En överraskad vinnare...

Jättefin tröja med snygga Running Sweden loggan och vinsten - 1 års medlemsskap

Kommentarer

  1. Du är sååå jävla grym! Känner mkt få människor som skulle ge sig på en sån utmaning! Det är ju sån du är och det är väl givet att du skulle vinna, för det var ku det du gjorde. Imponerande!! Och jaaaaa du KAN ALLT DU VILL, och nu har du ju skallen med dej oxå !! Snart är det bara nedförsbackar kvar så är du i mål!! Kramar från din vän Malin( och en stolt träningskompis )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh finaste pepparen Malin!!!! Tack så jättemycket för din kommentar - blev jätteglad! Kram och kör nu järnet på BAn! Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass