Viktigt tjat om socker!!!

Japp fortsätter att tjata om detta men det har blivit en viktigt hjärtefråga för mig. Och ja jag vet lite annoying reklam i början men inslaget är 14 minuter totalt. Lovar dig att det är värt det och tittar gärna på de andra länkarna. Alla dessa aspekter som tas upp dvs att socker är som ett gift och skapar ett beroende, att det skapar inflammationer i kroppen som leder till våra välfärdssjukdomar såsom cancer, demens, diabetes, och hjärt-kärl. Det är precis detta vi har pratat mycket om på kostkursen.

Och tro mig jag är den första att skriva under på "att jamen det är ju gott", "jaha ska man nu inte får äta någotting nu eller" och jag om någon vet hur det är att vara så sugen efter något sött att man är villig att gå över lik. Men när man vet vad som händer i kroppen så tror jag att man blir mer motiverad till förändring. Därav mitt tjat och det är ju min blogg så jag kan ju bestämma... Motivationen kommer kanske inte idag, eller imorgon men någon gång. Och ja du kanske inte känner för att sluta 100% men jag hoppas att detta inlägg kan motivera dig till att tänka till en gång till innan du matar in en massa socker.

Jag själv känner att jag har liksom förbrukat min kvot utav ohälsosam mat och socker under mina 39 år. Och ska jag ha någon chans att inte få diabetes som många i min släkt eller gått bort innan jag är 60 år som min pappa så har jag inget val. Klart att det motiverar! Och allt eftersom kursen fortgick så har jag blivit mer och mer motiverad. Har därför tagit ett beslut som mognat fram.

Lösgodis, läsk, kakor, glass dvs allt som producerats med en massa socker eller olika tillsatser kommer jag hädanefter bestämt tacka nej till för jag vill leva! Klart jag kommer "unna mig" men då med tex grädde och bär, en bit mörk choklad med vettigt innehåll eller hemmalagad efterrätt a la LCHF. Det vill säga naturliga alternativ som är medvetna val.

Kolla nu in detta och gör ditt val hur du vill leva:
http://www.cbsnews.com/8301-18560_162-57407294/is-sugar-toxic/?tag=contentMain;cbsCarousel

Och vill du veta mera och har tiden:
http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_H._Lustig och lyssna på honom i "Sugar - the bitter truth" videon nedan. Gillar speciellt uttrycket mot slutet - du tvekar inte att ge ditt barn en burk coca-cola men du skulle aldrig ge han/hon en burk öl, trots att det är samma sak som händer i kroppen...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

12 veckor med Itrim

Hur många burpees?

5 månader sedan min Gastric Bypass